DOLAR 32,3312
EURO 35,1633
ALTIN 2.241,18
BIST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 9°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
9°C
Hafif Yağmurlu
Çar 12°C
Per 11°C
Cum 12°C
Cts 13°C

Cep telefonunuzda bu uygulamalar yüklüyse derhal silin!

28.01.2023
A+
A-

ShiftDelete’ten Ömer Dursun’un haberine göre binlerce kullanıcı tarafından indirilen 200’den fazla uygulamanın, kart bilgilerini çaldığı ve kişisel hesapları ele geçirebileceği iddia edildi.

Tayland Dijital Ekonomi ve Toplum Bakanlığı (DES) ve Ulusal Siber Güvenlik Ajansı (NCSA) tarafından yakın zamanda yapılan araştırma, Android ve iOS‘ta 203 tehlikeli uygulamayı ortaya koydu. Kötü amaçlı yazılım bulaştığı tespit edilen bu uygulamalar, banka hesaplarını boşaltmak ve kişisel verileri çalmak için kullanılabilir.

Google Play Store ve App Store’da bulunan 203 uygulamanın; fotoğrafçılıktan kameraya, dosya uzantısı çeviriciden mesajlaşmaya kadar birden fazla kategoriye yayıldığı aktarıldı. DES Bakanı Chaiwut Thanakamanusorn, kullanıcıları bu uygulamalara karşı dikkatli olmaya ve telefonlarını güncellemeye çağırdı.

Araştırmacılara göre 203 kötü amaçlı yazılım, kullanıcılara çeşitli yollardan saldırıyor. Kimlik avı saldırısına karşı Android ve iOS sahiplerini uyaran Bakan Thanakamanusorn, mobil bankacılık uygulamalarındaki hesapların tek bir cihazda kullanılması gerektiğini söyledi.

Cihazınızda bataryanın hızlı boşalması veya performansta yavaşlama gibi olağandışı bir durum fark ederseniz, bu 203 uygulamadan birini indirmiş olabilirsiniz. Yine de, paranızı ve kişisel verilerinizi çalabilecek kötü amaçlı yazılımların Play Store ve App Store’dan kaldırıldığını belirtmekte fayda var.

Bu tür uygulamalardan kaçınmanın en iyi yolu sadece güvenilir geliştiricilerin uygulamalarını yüklemekten geçiyor.

Her ne kadar uygulamanın puanı ve yorumları önemli olsa da, kötü amaçlı uygulamalar bot yorum ve yıldızlar ile güvenilir olmaya çalışıyor.

İşte akıllı telefonunuzdan kaldırmanızı gereken o uygulamalar

Cep telefonunuzda bu uygulamalar yüklüyse derhal silin!


Cep telefonunuzda bu uygulamalar yüklüyse derhal silin! - Resim : 2
Cep telefonunuzda bu uygulamalar yüklüyse derhal silin! - Resim : 3

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.