DOLAR 32,2041
EURO 35,0865
ALTIN 2.472,04
BIST 10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 22°C
Cts 24°C
Paz 22°C

Cemil Taşçıoğlu Kimdir?

25.06.2020
A+
A-

Cemil Taşçıoğlu, 1952 yılında Rize’de dünyaya geldi. 1 Nisan 2020 yılında, İstanbul’da vefat etti.

Cemil Taşçıoğlu kimdir? Cemil Taşçıoğlu’nun hayatı nasıldır? Cemil Taşçıoğlu’nun biyografisi nedir? Cemil Taşçıoğlu’nun mesleği nedir? Cemal Taşçıoğlu kaç yaşında vefat etti?

Cemil Taşçıoğlu’nun Hayatı

Cemil Taşçıoğlu 1952 yılında Rize’de doğdu. İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesini bitirerek doktorluğa başladı. Şanlıurfa’da doktorluk görevini yerine getiren Taşçıoğlu, sonradan İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesine döndü. Burada profesör unvanı aldı.

Öğrencileri ve hastaları arasında fazla sevilen Cemal Taşçıoğlu bir idol olarak değerlendirildi.

Cemal Taşçıoğlu’nun Mesleki Hayatı

Cemal Taşçıoğlu, öğrencileri arasında “hocaların hocası” olarak anılmaktaydı. Kendisini tanıyanlar, onu tanıyan herkesin sevdiği “yüce bir çınar” olduğunu aktarmaktadır.

Şanlıurfa’da zorunlu hizmetini tamamladıktan sonra, mezun olduğu İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesine dönen Cemal Taşçıoğlu, burada ilk olarak İç Hastalıkları Uzmanı olarak çalışmaya başladı. Gerisinde, Doçent, daha sonra da Profesör unvanıyla İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde dersler vermeye ve hasta kabulüne devam etti.

Emekli olmasına karşın çalışmaya sürekli Cemal Taşçıoğlu’nun dahiliye alanında tıbba büyük katkıları oldu.

Alanında uzmanlığı ve kişiliğiyle sevilen Profesör Dr. Cemal Taşçıoğlu, Türkiye’de ortaya çıkmaya başlayan ilk koronavirüs vakalarıyla ilgilenen ilk doktorlardan bir tanesine oldu.

Cemal Taşçıoğlu’nun Vefatı

Ne eyvah ki bu süreçte, oldukça bulaşıcı bir nitelik taşıyan COVİD-19 virüsüne yakalandı. Ağır semptomlar göstermeye başlayan Profesör Dr. Cemal Taşçıoğlu, 16 Mart’ta mezun olduğu ve yıllardan beri emek verdiği İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinde tedaviye alındı.

Koronavirüs belirtileri olan yüksek alev, nefes darlığı ve kuru öksürük şikayetleri sebebiyle tedavi altına alınan Profesör Dr. Cemal Taşçıoğlu’nun tedavisi birçok bilirkişi hekimin yer aldığı özel bir kurul göre devam ettirildi.

Profesör Dr. Cemal Taşçıoğlu, 2 hafta süren çare süreci sonunda, yakalandığı koronavirüs hastalığına dayanamayarak 1 Nisan 2020 tarihinde, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinde, 68 yaşında vefat etti. Naaşı, İstanbul’da Nakkaştepe Mezarlığına defnedildi.

Profesör Dr. Cemal Taşçıoğlu, Türkiye’de ilk koronavirüs vakasını tespit eden ve koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden birincil doktordur.

Profesör Dr. Cemal Taşçıoğlu’nun ölümü, oğlu Övünç Taşçıoğlu tarafından Twitter sitesinde “Canım babam Profesör Dr. Cemal Taşçıoğlu kaybettik. Hepimizin başı sağolsun” gönderisiyle halka duyuruldu. Bu gönderinin gerisinde, geniş kitleler kadar taziye dilekleri iletildi.

Profesör Dr. Cemal Taşçıoğlu, çoğu insan göre sevilen başarılı bir doktordur. Tıp dünyasına yaptığı katkılarla dikkat çeken Profesör Dr. Cemal Taşçıoğlu’nun vefatı üstüne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da dahil elde etmek üzere birçok meşhur isim sosyal ağ hesaplarında üzüntülerini dile getiren gönderiler yayınladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin isminin Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu Büyük Kasaba Hastanesi olarak değiştirildiğini sosyal medya hesabından duyurdu.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.