DOLAR 32,3533
EURO 34,7324
ALTIN 2.406,41
BIST 10.147,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Çebi: ‘Kulübümüz, fena niyetli gündem oluşturma çabası içerisinde kullanılmak istenmektedir’

22.04.2020
A+
A-

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, yaptığı yazılmış tanımlama ile, “Daha önce de bilindiği üzere Beşiktaş ile ilgili tartışmaların, kurullarımızda, aile içerisinde olmasını seçim ettiğimi dile getirmiştim. Bu kötüleme dolu iddialarla ilgili olarak önümüzde gerçekleşecek ilk kurul toplantımızda gereken cevabı vereceğim.

Keza şahsıma yönelik iftiralarla ilgili olarak yargı önünde hesaplaşmak üzere yargıya başvuru ettiğimi tüm kamuoyunun bilmesini isterim. Kendilerine de tavsiyem; kamuoyunu boşu boşuna meşgul etmeden ellerindeki belgeler ile birlikte iddialarını yargıya taşımalarıdır” dedi. Çebi’nin açıklamasının tamamı şu şekilde:

“Covid 19 nedeniyle tüm dünyada ve ülkemizde sportif etkinlikler durmuş ve kulüpler karşılaştıkları hesaplı krizler ile nasıl mücadele edeceklerini tartışırken kulübümüz, popüler olma düşüncesindeki bir takım kişilerce, gereksiz ve fena niyetli gündem oluşturma çabası içerisinde kullanılmak istenmektedir. Başta bu konuda camiamızı bilgilendirme gereği duyduğumu açıkça belirtmek istiyorum.

Altı buçuk yıl sürdürdüğüm ikinci başkanlık görevim sırasında olduğu gibi kulübümüz başkanlığını deruhte ettiğim bu süreçte de şeffaflık ilkesine bağlı kaldım ve kalmaya devam edeceğim. Taraftarlarımıza her konuda açık oldum. Bu bilgilendirmeyi de mesnetsiz iddiaları cevap verme için yok kulübümüze daima sahip çıkan taraftarlarımız için yaptığım özellikle bilinmelidir.

Kulübümüzü yönetmeye talip olduğumuzda, yönetim kurulumuzun tüm üyeleri ile birlikte camiamızın isteği doğrultusunda benim ve diğer bir takım Idare Heyeti Üyesi arkadaşlarımın devir yaptığı dönemleri de kapsar şekilde geçmiş on yıla dönük bir inceleme yaptıracağımızı dile getirdik. Bu şerefli göreve geldikten daha sonra da süre kaybetmeden uluslararası bir bağımsız kontrol firması aracılığıyla kulübümüzün son on yıldaki faaliyetlerinin incelenip araştırılması için, Denetleme Kurulumuz ile birlikte, KPMG firmasını görevlendirdik. KPMG firması pandeminin niçin olduğu bütün olumsuzluklara karşın özel amaçlı tahlil çalışmalarını büyük bir özenle sürdürmektedir.

Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün adalet ve menfaatlerine sahip çıkmak için başlatılan incelemenin birilerini rahatsız ettiği görülmektedir. Bu kişiler şunu bilmelidir ki; bu konuda kulübümüzün menfaatleri doğrultusunda hiçbir geri adım atılmayacaktır.

Daha önce de bilindiği üzere Beşiktaş ile ilgili tartışmaların, kurullarımızda, aile içerisinde olmasını seçim ettiğimi dile getirmiştim. Bu iftira doymuş iddialarla ilgili olarak önümüzde gerçekleşecek birincil komite toplantımızda gereken cevabı vereceğim. Keza şahsıma yönelik iftiralarla ilgili olarak yargı önünde hesap görmek üzere yargıya başvuru ettiğimi tüm kamuoyunun bilmesini isterim. Kendilerine de tavsiyem; kamuoyunu gereksiz yere meşgul etmeden ellerindeki belgeler ile birlikte iddialarını yargıya taşımalarıdır.

aynı zamanda bağımsız kontrol sürecine katkı sağlamak isteyen camia paydaşlarımızın tamamından ricam, ellerindeki bütün bilgi ve belgelerle birlikte özel amaçlı egemen denetimi sürdüren KPMG firmasının ‘KMPG Türkiye Levent İş Kuleleri, Kule:3 Kat:2-9 Beşiktaş/İstanbul’ adresine ihbarda bulunmalarıdır.

Bu süreçten daha sonra camiamızın, kendilerini boşu boşuna meşgul edenlere izin vermeyeceğine ve bütün paydaşlarımız ile el ele vererek sorunların üstesinden geleceğimize içten inanıyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.