DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Çavuşoğlu: AB, Makedonya konusunda sözünde durmayı başaramadı

01.12.2019
A+
A-

Dışişleri Bakanlığının ev sahipliğinde, Türk Hava Yollarının (THY) sponsorluğunda National Golf Kulübünün sahasında düzenlenen “3. Diplomatik ve İş Dünyası Golf Turnuvası”na, farklı ülkelerden büyükelçi ve iş insanları katıldı.

Yarışmanın sonunda Bakan Çavuşoğlu, dereceye girenlere kupa ve madalyalarını verdi.

Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, turnuvada geçen yıl iş takımı olacağına söz verdiklerini hatırlatarak, büyükelçilerle mutabık kaldıklarını, gelecek yıl daha iyi bir takım olacaklarını söyledi.

Gelecek yıla hazırlık için Ankara’da çalışmaya başlayacaklarını belirten Çavuşoğlu, turnuvanın başarılı geçtiğine değinerek, daveti kabul edip katılanlara teşekkür etti.

National Golf Kulübünde golf oynamayı öğrendiğini ifade eden Çavuşoğlu, turnuvanın ana sponsoru Türk Hava Yolları ile diğer sponsorlara teşekkürlerini sundu.

“NATO olarak biz sözümüzü tuttuk”

Bakan Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

“Makedonya Büyükelçisi, Yunan arkadaşlarımız kusura bakmasınlar, halen ‘Makedonya’ diyorum. Neden çünkü isminizi değiştirdiniz. Neden isminizi değiştirdiniz? Çünkü NATO müttefiki olmak için ve müzakereleri başlatmak ve AB’ye kabul edilmek için. NATO olarak biz sözümüzü tuttuk ve sizi davet ettik. Maalesef AB sözünde durmayı başaramadı. Kabul müzakerelerine davet edilmediniz, bu faydanıza değil. (Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi) Büyükelçi Zvonko Mucunski iş birliği yapıyor ve gerçekten yardımcı oluyor, teşekkür ederim.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.