DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C

Çatlaklardan Kurtulmanın Yolları

24.06.2020
A+
A-

Vücuttaki çatlak oluşumuna karşın her detayı merak edilen her soruyu sizler için derledik. Teferruat haberimizin içindedir.

Çatlak Neden Oluşur?
Vücudumuzun susamış kalması, süratli kilo kayıpları, hormonal kimi durumlar vücudumuzda çatlakların oluşmasına yol açar. Çatlaklar dudaklarımızda olabileceği gibi, yüzümüzde, baldırlarımızda, bacaklarımızda veya topuklarımızda da olabilir.

Çatlağın bulunduğu bölgeye tarafından, değişik yöntemlerin denenmesi gerekebilir. Çatlaklardan Kurtulmanın Yolları, öncelikli olarak vücudumuzdaki susuzluk oranını dengelemekle ilgilidir.

Çatlakları Nasıl Engelleriz?
Çatlaklardan Kurtulmanın Yolları, sağlıklı besin, spor yapma, hormonal değerleri ölçtürüp, ona kadar takviyeler alma şeklinde olabilir.

Çatlakları alıkoymak için, bel çevremizdeki yağlanmaya dikkat etmemiz; hızlı kilo alıp süratli kilo vermemiz de gerekmektedir.

Çatlaklardan Kurtulmak İçin Nelere Başvurulabilir?
Çatlaklardan Kurtulmanın Yolları, ilk önce kilomuzu yaşımıza ve boyumuza kadar kontrol altına almaktır. Yaşımızla kilomuzun arasındaki oran 10 kiloyu aşmamalıdır. Bu yönde, bacaklarda ve baldırlarda çatlak oluşumunun önüne geçebiliriz.

Dudaklardaki ve yüzdeki çatlaklar için, bol bol nemlendirici kullanmalı ve su içmeliyiz. Keza, yapılacak ‘peeling’ler de cildimizi dinç tutmaya yarayacaktır. Dudaklarımıza parlatıcı, krem sürmek işe yarayacağı gibi, bal sürmek de onu yumuşatacaktır.

Ellerimizde, ayaklarımızda, bilhassa topuklarımızda meydana gelen çatlaklara karşısında da vazelin göstermek etkilidir. Topuklarımızı topuk taşıyla da ovmamız gerekebilir.

Çatlaklara karşısında kantaron yağı, hindistan cevizi yağı, aloe vera da kullanılabilir.
Spor gerçekleştirmek da vücut dengemizi korumak adına çatlaklara karşısında büyük bir önleyici etkidir.

Çatlaklardan Kurtulmanın Yolları, ahenkli bir yaşamla, ahenkli bir kilo durumuyla ve düzenli alıştırma yapmakla ilintilidir.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.