DOLAR 32,5230
EURO 34,8079
ALTIN 2.434,34
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 20°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Çarkıfelek Meyvesi Nedir? Faydaları Nelerdir?

27.09.2020
A+
A-

Tutku meyvesi ve saat çiçeği olarak da bilinen çarkıfelek meyvesine bilim literatüründe passiflora denir. Yuvarlak şekilde olan çarkıfelek meyvesi; sarı, kırmızı, mor ve yeşil gibi renklerde bulunur. İçerisinde çok sayıda çekirdek bulunan çarkıfelek meyvesi jölemsi bir yapıdadır. İşte çarkıfelek meyvesinin faydaları haberimizde…

ÇARKIFELEK MEYVESİNİN FAYDALARI NELERDİR?

Çarkıfelek meyvesi, vücudun ihtiyacı olan B vitamini bakımından oldukça zengindir. Sinir hücrelerin deforme olmasını önler. Sakinleştirici bir özelliği vardır. Kronik yorgunluk ve uykusuzluk sorunları yaşayan kişilerin geceleri yatmadan önce bu meyvesi tüketmesi önerilir.

Kadınların menopoz döneminde yaşadığı fiziksel ve ruhsal sorunların etkilerini azaltmada fayda sağlar. Serotonin hormonun artmasına yardımcı olur. Beynin işlevselliğini arttırır. Yüksek lif içeriği sayesinde bağırsakların çalışmasını sağlar. Asidik özelliği sayesinde idrar yollarında bakteri ve enfeksiyon oluşması önler.

Kalsiyum açısından da zengin olan çarkıfelek özellikle anne karnında gelişme olan bebekler için oldukça faydalıdır. Çünkü kemik ve kas gelişimini önemli ölçüde destekler. Demir eksikliği olan kişiler için ideal bir meyvedir. Kan dolaşımını kontrol altında tutarak kalbin atışının normal olmasını sağlar. Jölemsi içeriğinin sıvı miktarı fazla olduğu için vücuttaki oksijeni arttırır. Böbrek üsttü bezlerin çalışma işlevini destekler.

İLİşKİLİ HABERLER Güzelavrat Otunun Faydaları Nelerdir?

Güzelavrat Otunun Faydaları Nelerdir?

Faydaları Saymakla Bitmiyor!

Faydaları Saymakla Bitmiyor!

Kivinin İnanılmaz Faydaları!

Kivinin İnanılmaz Faydaları!

Ceviz Suyunun İnanılmaz Faydaları

Ceviz Suyunun İnanılmaz Faydaları

İLİşKİLİ GALERİLER Buhur'un En Önemli Faydaları

Buhur’un En Önemli Faydaları

Örgü Örmenin Sağlığa Olan Faydalarını Biliyor Musunuz?

Örgü Örmenin Sağlığa Olan Faydalarını Biliyor Musunuz?

Gül Suyunun Faydaları Saymakla Bitmiyor

Gül Suyunun Faydaları Saymakla Bitmiyor

Tatlı Patatesin Mucizevi Faydaları

Tatlı Patatesin Mucizevi Faydaları

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.