DOLAR 32,5611
EURO 34,7000
ALTIN 2.517,24
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 20°C

Çalışmayan metabolizmayı hızlandırmak sizin elinizde

17.11.2019
A+
A-

Akşam Gazetesi’nden Nil Şahin Gürhan’ın yazısı…

Hareketli olan, spor yapan, düzenli yaşayan, yeterli uyuyan, boyu uzun olan, kasları yoğun ve güçlü olan insanlar daha çok enerji harcarlar. Bu yüzden daha çok yemek yeme lüksüne sahiptirler. Ve bu insanlar sağlıklı yiyecekleri tercih ederlerse ihtiyaçları olan mikro besin elementlerini de (vitaminler, mineraller, enzimler) rahatlıkla tamamlayabilecekleri için bağışıklık sistemleri de çok daha güçlü olur. 

KİLO KONTROLÜ İÇİN ÖNEMLİ

Bağışıklık sisteminin güçlü olması kolay hastalanmamızı önler, hastalandığımız zaman da çabuk iyileşmemize yardımcı olur. Metabolizmamızın hızlı olmasının en büyük avantajını kilo yönetiminde yaşarız. Hızlı metabolizmaya sahip insanlar fazla kilolarını rahatça verebilir, kolay kilo almazlar. Hayatın normal ritmi içinde ufak sapmalar ve bozmalar yağ depolarının artmasına sebep olmaz.

İşte metabolizmamızı hızlı tutmak, bağışıklığımızı güçlendirmek için yapmamız gereken birkaç kolay öneri:

– Gün içinde 2-3 litre su için.

– Kahvaltınıza kaliteli protein olarak peynir, yumurta ekleyin.

– Sağlıklı karbonhidrat olarak tam tahıl ekmeği mutlaka tüketin.

– Kahvaltınıza ayrıca 1- 2 kaşık tahin pekmez karışımı ilave edin.

– Sabah, öğlen ve akşam yemeklerinizde metabolizmanızın ihtiyacına göre en az 1 ila 3 dilim arasında ekmek veya ekmek grubu yiyecek (pilav, makarna, leblebi, çorba mutlaka olsun.

– Günde en az bir öğün pişmiş sebze yemeğiyle yoğurt yiyin.

– Her gün en az bir öğününüzde zeytinyağlı, limonlu mevsime uygun salatanız olsun.

– Moda ve şok diyet trendlerinden, sansasyonel kilo verme vaatlerinden uzak durun.

Nil Şahin GÜRHAN / Akşam Gazetesi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.