Çalışma Hayatıyla İlgili Hizmetleri Tek Çatı Altında Toplayan Alo 170 Çağrı Merkezi
Çalışma hayatıyla ilgili tüm hizmetleri tek çatı altında toplayan Alo 170 Çağrı Merkezi ile hızlı ve güvenilir destek alın. Her zaman yanınızdayız.
Türkiye’de Çalışma Hayatıyla İlgili Tek Nokta: Alo 170
Çalışma hayatındaki sorunlar, öneriler ve şikâyetleri tek bir merkezden etkili bir şekilde yönetmek amacıyla kurulan Çalışma Hayatı İletişim Merkezi olan Alo 170, yurtiçi ve yurtdışındaki vatandaşlara kesintisiz ve çözüm odaklı hizmetler sunmaya devam ediyor. 2024 yılı itibarıyla, toplamda 18 milyon 138 bin 455 kez arama gerçekleştirildi ve çağrı merkezi, kuruluşundan bugüne kadar toplamda 310 milyon 756 bin 612 başvuruya yanıt verdi.
En çok talep edilen hizmetler arasında; rapor ücretleri, hizmet dökümünü alma, sağlık aktivasyon işlemleri, emeklilik tarihi sorgulamaları, çeyiz ve emzirme ödenekleri, cenaze yardımları ve emekli maaş bilgileri yer alıyor. Ayrıca, çalışanlar arasında mobbing (psikolojik yıldırma) şikâyetleri de yoğun ilgi görüyor.
Mobbing Mağdurlarına Psikolojik Destek
Türkiye’de iş yerinde psikolojik baskıya maruz kalan çalışanlara özel olarak hizmet veren Alo 170, bu alanda öncü ve tek merkez olma özelliği taşıyor. 2011 yılının Mart ayından itibaren, 2024 yıl sonuna kadar, toplam 145 bin 308 kişi mobbing nedeniyle hattı arayarak psikolojik destek talebinde bulundu. Bu sayede, çalışanların iş yerinde yaşadıkları zorbalık ve baskıya karşı çözümler sunuluyor ve psikolojik destek sağlanıyor.
İşitme Engellilere Yönelik İşaret Dili Hizmeti
2010 yılında Karaman’da faaliyete başlayan Alo 170, şu anda 12 farklı noktada hizmet veriyor. Bu noktalar; Şanlıurfa, Sivas, Kütahya, Ankara, Trabzon, Bayburt, Zonguldak, Muş, Elazığ, Mardin ve İzmir olarak sıralanıyor. Vatandaşlar, Alo 170’e telefon hattı üzerinden (170) ulaşabilirken, web sitesi aracılığıyla canlı destek hizmeti sunuluyor (www.alo170.gov.tr, www.sgk.gov.tr, www.csgb.gov.tr, www.iskur.gov.tr, www.myk.gov.tr). Ayrıca, işitme engelli vatandaşlar için özel olarak tasarlanmış WhatsApp hattı 0850 222 7 170 üzerinden işaret dili desteği sağlanıyor, böylece iletişimde engel kalmıyor.