DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C

C vitamini sivilceleri çare ediyor mu?

29.06.2020
A+
A-

ABONE OL

Askorbik asit olarak bilinen C vitamini, cildiniz de dahil elde etmek üzere sağlık için birçok faydası olan suda çözünür bir vitamindir.

Bu vitamin aynı zamanda, karoser hücrelerinize hasar verebilecek özgürlük radikalleri nötralize etmeye asistan olan enerjik bir antioksidandır.

Cildiniz hem dış hem de iç faktörler sebebiyle bağımsızlık radikallerden etkilenir. Bu faktörlerin yanı sıra diyet, stres, sigara, ultraviyole (UV) ışınları ve çevre kirliliği gibi sebepler de cilt sağlığını etkiler.

Cildinizin epidermisi (insan gözüyle görülebilen en üstteki tabaka) yüksek C vitaminine gereksinim duyar. Bu besin maddesi, cildin korunması ve iyileştirilmesinde önemli bir rol oynar.

Akne, çevresel stres faktörleri göre şiddetlenebilen oldukça enflamatuar bir şart olduğundan C vitamini tedavide etkin bir rol oynayabilir.

C vitamini sivilceyi nasıl tedavi eder

C vitamini sivilceyi nasıl çare eder?

Tıkanmış gözeneklerin neden olduğu bu iltihap içeren iltihaplı şişlikler, kızarıklığa ve şişmeye niçin olur.

Akne, birçok kişiyi bere izleri ve deri hasarı ile de baş başa bırakır. aynı zamanda çalışmalar C vitamininin bu problemlerden birkaçını çare edebileceğini göstermektedir.

C vitamini açısından zengin gıdaların tüketilmesi cilt sağlığına destek olurken akne oluşumlarını azaltmaz.

bununla beraber yapılan araştırmalar, C vitamininin topikal uygulamasının akne tedavisi için faydalı olabileceğini gösteriyor.

Sivilce ile iltihabı azaltabilir

Sivilce ile iltihabı azaltabilir

Yaş, genetik ve hormonlar akne için risk faktörleridir. Hem cilt bakterisi cutibacterium acnes de bu durumu tetikleyebilir.

C vitamininin anti-enflamatuar özelliği göz önüne alındığında topikal olarak kullanılması akne ile ilgili kızarıklık ve şişliği azaltmaya tezgâhtar olur. böylece akne lezyonlarının görünümünü iyileştirebilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.