DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 21°C

Buz Banyosunun Faydalarına İnanamayacaksınız!

13.06.2020
A+
A-

Buzlu suya girmek olarak da adlandırılan buz banyosu, 10 ila 15 dakika her tarafında göğsünüze dek soğuk suyun içerisinde oturmayı gerektiren bir kriyoterapi türüdür. İlk deneyenler için acı verici ve rahatsız edici bir tecrübe olarak belirtilse de, belirlenmiş bir vakit sonradan alışılıyor.

BUZ BANYOSUNUN FAYDALARI

Buz banyosu kişinin daha bakımlı hareket etmesine ve kendini daha iyi hissetmesine yardımcı olur.

Vücuttaki kan ve öteki sıvıların akıntı şeklini değiştirerek iltihabın azalmasına asistan olur ve iyileşmeyi artırır. Soğuk suda oturduğunuz süre, kan damarlarınız daralır; dışarı çıktığınızda da genişler.

Uzmanlar, bu işlemin egzersiz sonrası metabolik atıkların vücuttan atılmasına yardımcı olduğunu söylüyor. Bu özellikle beyaz kan hücrelerinde oluşan berrak bir akışkan ve bağırsaklarda bulunana bir sıvı olan lenf için geçerlidir.

Buz banyoları damarların manuel olarak daralıp açılmasına niçin olur. Bu da lenf düğümlerindeki sakin sıvıların gövde boyunca hareket etmesine muavin olur. Büyüyen kan akışı, vücudun teorik olarak iyileşmesine yardımcı olmak için hücreleri gıda ve oksijen ile doldurur.

Bütün bunların yanı sıra zihinsel açıdan, farklı streslere ve uyaranlara maruz kalarak vücudunuza karşı meydan okuyabilirsiniz, bu da sizi daha dirençli biri haline getirir ve gelecekte karşılaşacağınız zorluklara aleyhinde hazırlar.

İLİşKİLİ HABERLER Ginseng Bitkisinin Faydaları Nelerdir?

Ginseng Bitkisinin Faydaları Nelerdir?

Üzümün Faydaları Nelerdir?

Üzümün Faydaları Nelerdir?

Bamya Tohumunun Mucizevi Faydaları

Bamya Tohumunun Mucizevi Faydaları

Maden Suyunun Faydaları

Maden Suyunun Faydaları

İLİşKİLİ GALERİLER Karanfil Yağının Faydaları Nelerdir?

Karanfil Yağının Faydaları Nelerdir?

Deniz Akkaya Kerevizin Faydalarını Anlattı

Deniz Akkaya Kerevizin Faydalarını Anlattı

Türk Kahvesinin Kalp İçin Faydalı Olduğu İddiası Çürütüldü

Türk Kahvesinin Kalp İçin Yardımsever Olduğu İddiası Çürütüldü

Kuzu Kulağının Faydaları Nelerdir?

Kuzu Kulağının Faydaları Nelerdir?

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.