DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

Büyükada’nın ünlü yalısı satışa çıktı!

05.12.2019
A+
A-

Takvim Gazetesi’nin haberine göre İstanbul Boğazı’nın eşsiz güzelliği, tüm dünyanın ilgisini çekti. Bu yalılar kadar, İstanbul adalarındaki tarihi yapılar da yerli ve yabancıların gözdesiydi. Satış fiyatlarıyla dudak uçuklatan yalılara son olarak Büyükada’da bulunan Hacı Zeynelabidin Tagiyev Yalısı eklendi. Birinci derecede tarihi eser olan tarihi yalının Osmanlı Dönemi’nde yapıldığı, ardından Azerbaycanlı işadamı Hacı Zeynelabidin Tagiyev tarafından satın alındığı açıklandı. Şimdilerde torunları tarafından senenin belli aylarında kullanılan ve 17 milyon liraya satışa çıkartılan 2 bin 400 metrekarelik 300 yıllık yalının, 5 odası ve 2 salonu bulunuyor.

Tamamen ahşap yalının iskelesi ve arazisinde müştemilatı yer alıyor. Deniz manzaralı yalının sahibi olmak için pek çok kişinin sıraya girdiği iddia ediliyor.

HAYIRSEVERLİĞİYLE ANILDI

Hacı Zeynelabidin Tagiyev, 1873’te Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de dünyaya geldi. Çocukluğu fakirlik içerisinde geçti. Birikimleri ile aldığı topraktan petrol çıkmasıyla bir anda zenginleşti. Kız çocuklarının eğitimine büyük önem veren Tagiyev, Kafkasya’nın ilk ve tek kız okulunu inşa ettirdi. Her fırsatta Azerbaycan halkına yardım etti. Öğrencilere burs vererek eğitim görmeleri için İngiltere, İtalya, Almanya ve Türkiye’ye gönderdi. Bakü Ticaret Bankası’nı kurdu. 1924 yılında hayatını kaybetti. Azerbaycan’da bir kasabaya, Tagiyev’in ismi verildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.