DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Bursa Çekirge Devlet Hastanesi’nde baba-kız doktorlar birlikte görev yapıyor

Bursa Çekirge Devlet Hastanesi’nde 10 yıldır beyin cerrahisi uzmanı olarak hizmet veren Opr. Dr. Mehmet Oğuz Selçuk ile kızı Dr. Çağla Selçuk birlikte görev yapıyor. İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, annesi de emekli hekim olan 25 …

28.12.2023
A+
A-

Bursa Çekirge Devlet Hastanesi’nde 10 yıldır beyin cerrahisi uzmanı olarak hizmet veren Opr. Dr. Mehmet Oğuz Selçuk ile kızı Dr. Çağla Selçuk birlikte görev yapıyor.

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, annesi de emekli hekim olan 25 yaşındaki Çağla Selçuk, bu sene üniversiteden mezun olmasının ardından çalışma hayatına başladı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen 56 yaşındaki Opr. Dr. Mehmet Oğuz Selçuk, kızıyla aynı hastanede görev yapmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Selçuk, kızının acil servis hekimi olarak çalıştığına değinerek, meslek hayatının başarıyla ve ülkesine hizmetle geçmesini diledi.

Dr. Çağla Selçuk, Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olduktan sonra ekim ayında Sağlık Bakanlığınca 112. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası sonucu Bursa Çekirge Devlet Hastanesi’ne atandığını bildirdi.

Babasının görev yaptığı hastaneye atandığı için mutlu olduğunu aktaran Selçuk, şunları kaydetti:

“Birlikte çalışmak benim için çok güzel oluyor. Babam beyin cerrahisi uzmanı, bölümlerimiz çok farklı olmasına rağmen beraber çalışma fırsatımız oluyor. Bana mesleki açıdan faydası ve katkısı oluyor. Sadece birlikte çalışırken değil, tıp fakültesini okurken de çok faydası dokundu bana. 6 yıl boyunca gerekirse derslerim hakkında, gerekirse hastalar hakkında danıştım. Bazen acilden çağırıyorum, beraber çalışıp aynı hastaya bakıyoruz. Annem ve babam doktor olmam için çok ısrar etmedi, ben çok isteyerek seçtim. Babam cerrah olarak çalıştığı için yoğunluğu ve sorumluluğu benden fazla. İleriki zamanda umarım onun gibi olurum.”

Kaynak: AA / Sağlık

Haberler.com

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.