DOLAR 32,5203
EURO 34,8038
ALTIN 2.421,04
BIST 9.689,35
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Boğa Burcu Günlük Burç Yorumu

26.07.2020
A+
A-

Yapılan bilimsel çalışmalar, hastalıklara karşı korunmada sağlıklı ve dengeli beslenmenin, sebze ve meyve tüketiminin ve düzenli yürüyüşün önemli olduğu belirtirler. Diyabet tedavisinde kan şekeri kontrolünü sağlayarak oluşabilecek komplikasyonları önleyerek kaliteli yaşamı artırmak hedeflenir.

KUDRET NARININ FAYDALARI

KUDRET NARI

Kudret narı, kabakgiller ailesinden olup tropik iklimde yetişen gıda ve ilaç olarak kullanılan bir bitkidir. Asya, Afrika, Uzak Doğu ve Güney Amerika’da yetişen kudret narı, ülkemizde özellikle Bursa ve Yalova’da yetiştirilir. Kudret narı, yaz aylarında çiçek açan, sarmaşık formunda olan ve oldukça değişik bir görüntüye sahiptir.

Kudret narı, pek çok aktarda zeytinyağı veya bal ile karıştırılmış formları ile bulabilirsiniz. Diğer yandan kudret narının macun halini de aktarlarda bulabilirsiniz. Ama isterseniz evinizde yine aktarlardan satın alacağınız tohumu ile evinizde yetiştirerek kullanabilirsiniz. Kudret narının tadı acı olduğu için genellikle bal ile birlikte hazırlanan kürler tercih edilir. Bal yerine zeytinyağı içinde bekleterek veya reçel ile tatlandırarak da kudret narını kullanabilirsiniz.

KUDRET NARININ İÇERİĞİ

Kudret narının içinde demir, kalsiyum, fosfor ve B vitaminleri bulunur. Bunun yanı sıra sabit yağlar olan trienasitlerden, α- Elâosterinasit ve trichosanasit bulunur. Alkaloitler, Saponinler, Kinonlar, Reçine, Musilaj, Steroller, Taninler da diğer içeriklerden bazılarıdır.

KUDRET NARININ FAYDALARI

Kudret narı, yüzyıllar boyunca özellikle mide hastalıkları tedavisinde kullanılmıştır. Kudret narının meyvesi olgunlaştıktan sonra birbirinden ayrılır, turuncu-sarı meyveler verir. Anavatanı Hindistan olarak kabul edilen kudret narı ile son yıllarda kanser tedavisi için araştırmalar yapılmaya başlanmıştır.

Kudret narı, asırlar boyunca mide ve bağırsak problemlerinin tedavisinde kullanılmış bir bitkidir. Bu tarz bir rahatsızlığınız var ise günde bir kaşık zeytinyağlı kudret narı yemenizi uzmanlar tavsiye edilir. Fakat kudret narının bu faydasının uzun sürmesini istiyorsanız en az bir ay boyunca bu küre düzenli olarak devam etmeniz gerekir. Bu şekilde kudret narı tüketmek; ülser, gastrit, kolit, reflü, kabızlık ve hazımsızlık gibi hastalıklara da iyi gelecektir.

Antibiyotik etkisi olan kudret narının içinde bulunan Lutein ve Lycopnene adlı maddeler, tümörün büyümesini önler. Vücutta oluşan yanıklar ve yaraların tedavisinde kudret narının iyileştirici özelliğinden faydalanılır. Yanık zamanında kullanabilmek için kudret narı meyvesinin çekirdeklerini çıkarıp ezdikten sonra lapa halinde iken zeytinyağı ekleyerek cam kavanozda saklayın. Bu haliyle bir sene boyunca yanık ve yara tedavisinde kullanabilirsiniz.

İçerdiği E vitamini ve proteinler ile kudret narı, bağışıklık sistemini kuvvetlendirerek dışarıdan gelebilecek olan bakteri, mikrop ve virüslere karşı vücutta koruma sağlar. Zeytinyağlı kudret narı kürü, iltihaplı bölgeler için bir doğal merhem görevi görür. Antienflamatuvar etkisi ile kudret narı, özellikle dolama tabir edilen zor iyileşen iltihaplanmalar için vazgeçilmezdir. Bu bölgeye zeytinyağlı kudret narını sürüp bekletildiği vakit, zaman içinde iltihabın kuruduğunu görebilirsiniz.

KUDRET NARI NEYE İYİ GELİR?

Kudret narı vücuttaki birçok hastalığa iyi gelmektedir. Mantar enfeksiyonları romatizma, gut hastalığı, sıtma, ateşli durumlar, adet problemleri, şeker hastalığı, bağışıklık sistemi, göz hastalıkları ve görüşe, karaciğer temizliği, tiroid, guatr hastalıklarına iyi gelir.

İLİşKİLİ HABERLER Kudret Narı Faydaları Nelerdir?

Kudret Narı Faydaları Nelerdir?

Her Derde Deva: Kudret Narının Faydaları Nelerdir?

Her Derde Deva: Kudret Narının Faydaları Nelerdir?

Tüketebileceğiniz En Sağlıklı Besinler

Tüketebileceğiniz En Sağlıklı Besinler

Sağlıklı Cilt İçin Alabileceğiniz Takviyeler

Sağlıklı Cilt İçin Alabileceğiniz Takviyeler

İLİşKİLİ GALERİLER Şeker Hastalarına Yeni Derman: Suh Bitkisi

Şeker Hastalarına Yeni Derman: Suh Bitkisi

Kudret Narı Kansere Şifa Oluyor!

Kudret Narı Kansere Şifa Oluyor!

Büşra Pekin’den Sağlıklı Beslenme Uyarısı

Büşra Pekin’den Sağlıklı Beslenme Uyarısı

Sağlıklı Yaz Salataları

Sağlıklı Yaz Salataları

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.