DOLAR 32,5687
EURO 34,9734
ALTIN 2.424,93
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Bunları yapan Emniyet müdürü: ‘Aşırı hız, alkol, ışık ihlali!’

09.07.2019
A+
A-

Yeni Asır Gazetesi’nden Fatih Şendil’in haberine göre İzmir’e düğün törenine gelen Turgutlu İlçe Emniyet Müdürü Volkan Parıldar, dönüş yolunda trafikte dehşet saçtı. Turgutlu İlçe Sağlık Müdürü Bilgehan Hasyiğit’in aracını aşırı alkollü halde kullanan Parıldar, Çankaya Gaziosmanpaşa Bulvarı kavşağında yaptığı kaza sonucunda bir taksicinin ölümüne neden oldu. Parıldar’ın kullandığı araçta bulunan eşi ile Turgutlu İlçe Sağlık Müdürü Bilgehan Hasyiğit ve eşi de yaralandı.

Kaza, 17 Haziran Pazartesi gecesi saat 02.00 sıralarında İzmir’in Konak ilçesi Gaziosmanpaşa ile Fevzipaşa bulvarlarının kesişme noktasında meydana geldi. Turgutlu İlçe Emniyet Müdürü Volkan Parıldar, eşi Hale Parıldar, Turgutlu İlçe Sağlık Müdürü Bilgehan Hasyiğit ve eczacı eşi Yelda Hasyiğit, davetli oldukları bir düğüne katılmak için İzmir’e geldi.

Düğün töreninde geç saatlere kadar eğlenen Parıldar ve Hasyiğit aileleri tekrar Turgutlu’ya dönmek için yola çıktı.

Ancak dönüş yolunda aracın direksiyonuna Sağlık Müdürü Bilgehan Hasyiğit de alkollü olduğu için Turgutlu İlçe Emniyet Müdürü Volkan Parıldar geçti. Alkollü olmasına rağmen trafik kontrolü sırasında “Emniyet müdürü olduğum için bana bir şey olmaz” düşüncesiyle direksiyona geçen Volkan Parıldar, hayatının hatasını yaptı.

HIZINI HİÇ KESMEDİ

Fevzipaşa Bulvarı’ndan Basmane yönüne giden 45 TB 530 plakalı otomobili kullanan Volkan Parıldar, alkolün ve aşırı hızın etkisiyle kendisine yanan kırmızı ışığı fark etmedi.

Kavşağa gelmesine rağmen hızını kesmeyen Parıldar, Gaziosmanpaşa Bulvarı’ndan İkiçeşmelik yönüne giden Mustafa Turhan’ın kullandığı 35 T 7561 plakalı taksiyle çarpıştı.

Çarpmanın şiddetiyle savrulan olan Parıldar’ın kullandığı otomobil daha sonra 33 CCM 48 plakalı araca çarptıktan sonra güçlükle durdu.

10 GÜN MÜCADELE VERDİ

Güvenlik kameralarına saniye saniye yansıyan trafik kazasında taksi şoförü Mustafa Turhan ve Turgutlu İlçe Emniyet Müdürü Volkan Parıldar, eşi Hale Parıldar, Turgutlu İlçe Sağlık Müdürü Bilgehan Hasyiğit ve eşi Yelda Hasyiğit yaralandı. Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan ticari taksi şoförü üç çocuk babası Mustafa Turhan yoğun bakıma alındı. Durumu ağır olan Turhan 10 günlük yaşam mücadelesini kaybederek kurtarılamadı.

‘KAZA DEĞİL CİNAYET’

Kazada yaşamını yitiren taksi şoförü Mustafa Turhan’ın kızı Hicran Sertkaya, olayı bir kaza değil, cinayet olarak gördüğünü söyledi.

Sertkaya, “Alkollü birinin direksiyon başına geçip kırmızı ışık ihlali yapması göstere göstere cinayettir. Ben şikayetçiyim. Sonuna kadar da bu davanın takipçisi olacağım. Bizi babasız bıraktı. Tek derdi evine geçim sağlamak olan, üç kuruş evine ekmek getirmek için didinip duran babamız artık yok. Babamın günahı neydi, bizim günahımız ne. Bunun bedelini sonuna kadar ödemeli. Bunun arkasında olduğumuzu bilsinler” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.