DOLAR 32,4106
EURO 34,8203
ALTIN 2.399,59
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Bulaşık makinesi neden kurutmuyor? Kurutma yapmayan bulaşık makinesi için etkili çözüm yolları

Kurutma yapmayan bulaşık makinesinin temel sebepleri arasında parlatıcı kullanılmaması ve bulaşık makinesinin haddinden fazla doldurulması gelir.

04.12.2023
A+
A-

Bulaşık makinesi, günlük yaşamımızı kolaylaştıran en temel beyaz eşyalardan bir tanesidir. Özellikle kalabalık ailelerin mutfak temizliğinde geçen süreyi kısaltmak için olmazsa olmazdır. Yaşantımızı bu kadar kolaylaştıran cihazlarda bazı problemler de yaşanabilir.

Bulaşık makinelerinde yaygın olarak yaşanılan problemlerden bir tanesi istenilen düzeyde kurutma yapmamasıdır. Bulaşık makinesi neden kurutmaz sorusu da buna bağlı olarak en sık aratılan sorunlardan bir tanesidir.

Kurutma yapmayan bulaşık makinesinin temel problemini ve bulaşık makinesinin kurutmasına yardımcı olarak neler yapılacağını öğrenmek istiyorsanız doğru yerdesiniz. Gelin kurutma yapmayan bulaşık makinesinin sebeplerini ve bulaşık makinesi yıkamayı bitirdikten sonra kapağını açmanın kurutmaya bir etkisi olup olmadığını öğrenelim!

BULAŞIK MAKİNESİ NEDEN KURUTMAZ

Bulaşık makinesi neden kurutmaz sorusu, çoğu kişi tarafından sıklıkla merak edilmektedir. Ancak bu sorunun net bir cevabı maalesef ki bulunmuyor. Bulaşık makinesinin kurutma performansını birçok faktör etkileyebilir. Ve bu faktörleri bilmek, sorunu çözmeye yardımcı olmaktadır.

Kurutma yapmayan bulaşık makinesinin arkasında yatan ve en yaygın yapılan hataları sizler için derledik.

  • Parlatıcı Kullanımı

Bulaşık makinesi neden kurutmaz sorusunun en temel sebeplerinden biri parlatıcıdır. Parlatıcı, bulaşık makinesinin kurutma yaparken aktif olarak kullandığı bir üründür. Parlatıcı ürünler, bulaşıkların yüzeyinde suyun tutunmasını engeller ve lekesiz kalmasına yardımcı olur. Kurutma yapmayan bulaşık makinesinin en temel sebeplerinden biri parlatıcı kullanılmamasıdır.

Parlatıcı, bir kere doldurulduktan sonra yıkamaya bağlı olarak otomatik çekilir. Kurutma yapmayan bulaşık makinesinin bir diğer sebebi de parlatıcıyı yeteri kadar kullanmaması yani ölçü ayarının hatalı yapılmasıdır. Parlatıcının yeterli düzede kullanılması bulaşık makinenizin yıkama işlemi bittikten sonra kuru çıkmasındaki en büyük etkendir.

Bulaşık makinesinde parlatıcı kullanımı hakkında daha detaylı bilgi için buraya göz atın.

  • Bulaşık Makinesi Isısı

Kurutma yapmayan bulaşık makinesinin bir diğer sebebi de bulaşık makinesinin yeterli ısıya çıkamamasıdır. Bulaşık makinesi neden kurutmaz sorusunun bir diğer önemli cevabı ise budur. Bulaşık makinesinin yeterli ısıya çıkmamasının sebebi makinenin ısıtma kısmının arızası ya da sıcak suyun derecesinin düşük olmasıdır.

Sıcak suyun derecesini arttırmanıza rağmen yine de bulaşıklarınız ıslak makineden ıslak çıkıyorsa makinenin iç aksamına bakmak için bir teknisyenden yardım alabilirsiniz.

  • Aşırı Dolum

Bulaşık makinesi neden kurutmaz sorusunun bir cevabı da bulaşık makinesi içerisinde uygun hava sirkülasyonunun sağlanamamasıdır. Yani bulaşık makinesinin aşırı doldurulmasıdır. Aşırı doldurulmuş bulaşık makinesi hem yeterli hijyende yıkanmaz hem de nemin buharlaşması için yeterli alan bulamaz. Bu da bulaşıkların ıslak çıkmasına sebep olur.

Kurutma yapmayan bulaşık makinesini düzgün yerleştirilmiş ve az bir bulaşık ile tekrar çalıştırın ve sorunun devam edip etmediğini kontrol edin.

  • Hatalı Kurutma Programı

Hatalı kurutma programı seçimi bulaşıklarınızın makineden ıslak çıkmasına sebep olur. Bulaşık makinesi neden kurutmaz diye internet üzerinde arama yapan kişilerin çoğunun görmezden geldiği bu noktadır.

Kurutma yapmayan bulaşık makinesi genelde enerji tasarrufu sağlayan havayla kurutma yöntemiyle çalışır. Havayla kurutma programının performansı, ısıtmalı kurutma yapan programlara göre daha az verimlidir. Bulaşık makinenizin kurutma ayarları hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için mutlaka kullanım kılavuzunu kontrol edin.

YIKAMA İŞLEMİ BİTTİKTEN SONRA BULAŞIK MAKİNESİNİN KAPAĞINI AÇMAK KURUMASINA YARDIMCI OLUR MU?

Bulaşık makinesi neden kurutma yapmaz sorusunu araştıran çoğu kişi bulaşık makinesi yıkamayı bitirdikten sonra daha hızlı kuruması için makinenin kapağını açarak bir süre bu şekilde bekletir. Kabul edelim ki bu işlem herkes tarafından en az bir kere bile olsa yapılmıştır. Ancak bu işlem bulaşıkların daha hızlı kurumasından ziyade bulaşıkların daha nemli kalmasına sebep olur.

Kurutma yapmayan bulaşık makinesi için hava akışını hızlandırmak mantıklı gibi görünse de bir etkisi yoktur. Bulaşık makinesi yıkamayı tamamladıktan sonra kendi içinde kurutma yapmasına fırsat vermeden kapağını açarak içerideki buharı ve ısıyı serbest bırakmak, bulaşıkların kuruma süresinin uzamasına ve ıslak kalmasına sebep olur.

Modern bulaşık makineleri en iyi performans için ısıyı ve nemi koruyacak şekilde üretilmiştir. Bu yüzden bulaşık makinesi yıkama işlemini tamamladıktan sonra kurutma döngüsünün tam anlamıyla bitmesi için bir süre bekleyin.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.