DOLAR 32,2039
EURO 35,0603
ALTIN 2.471,45
BIST 10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 22°C
Cts 24°C
Paz 23°C

Bu yıl yayınlanacak Apple güncellemeleri ve özellikleri!

04.03.2018
A+
A-

iOS 11.3

Apple’ın ilkbaharda yayınlayacağını açıkladığı iOS 11.3’ün bu ay içinde gelmesi muhtemel. Bu güncelleme pil ve güç yönetimi kontrollerine odaklanıyor.

iOS 11.3 ile birlikte hangi yenilikler gelecek?

Apple’ın mobil işletim sistemi iOS’in bir sonraki sürümü olan iOS 11.3, Apple tarafından duyuruldu. Firmanın duyurduğu iOS 11.3 yeniliklerini sizler için paylaştık.

Tim Cook açıkladığı gibi, iOS 11.3 kullanıcılara beklenmeyen kapanma riskiyle iPhone’u güç yönetimi özelliğini devre dışı bırakma seçeneği sunuyor. Apple, bu özelliği, eski iPhone’ların pil ömründen kaynaklı olarak yavaşlatmasına gelen tepkiye yanıt olarak ekledi.

Performans yönetimi özelliklerine ek olarak, iOS 11.3 yeni Animoji karakterlerini de getiriyor. Ayı, ejderha, kafatası ve aslan eklenecek olan Animoji’ler.

iOS 11.3 ARKit 1.5 ile geliyor. Bu Apple’ın artırılmış gerçeklik platformunun ilk büyük güncellemesi olacak. ARKit 1.5 ile dikey yüzeylerin tanınması ve yuvarlak tablolar gibi dikdörtgen olmayan yüzeylerin daha doğru bir şekilde haritalanması için destek içeriyor.

iOS 11.3’te Facebook Messenger gibi üçüncü parti uygulamalardaki chatbot işlevlerine benzer olan İş Sohbeti, Mesajlar uygulamasına entegre olarak gelecek. İş sohbeti kullanıcıların şirketlerin müşteri temsilcileri ile iletişime geçmesini sağlayacak.

iOS 11.3 ayrıca iCloud mesajları senkronize etme özelliğini geri getiriyor. iOS 11’in ilk sürümlerinde bulunan bu özellik daha sonra kaldırılmıştı.

Güncelleme, Sağlık uygulamasına tıbbi kayıtlar desteği getiriyor. Bu özellik, kullanıcıların hastane ve laboratuvarlardan gelen sağlık bilgilerini doğrudan Sağlık uygulamasında görmelerini sağlayacak.

iOS 11.3’ün diğer yenilikleri arsında Müzik uygulamasındaki müzik videoları için daha geniş destek, Apple News geliştirmeleri, HomeKit yazılımı kimlik doğrulama gibi yenilikler de var.

watchOS 4.3, tvOS 11.3, macOS 10.13.4

Apple iPhone ve iPad’lerin için sunduğu yeniliklere göre daha basit yenilikler sunacağı Apple Watch, Apple TV ve Mac kullanıcıları için de yeni güncellemeleri test ediyor.

watchOS 4.3, birkaç küçük arayüz değişikliği içeriyor. iPhone müzik denetimi müzik uygulamasında geri geldi. Apple Watch üzerinden AirPlay’i kontrol edebileceksiniz. watchOS 4.3’te yeni bir şarj animasyonu var. Nightstand Modu AirPower şarj matı ile birlikte portre modunda çalışacak.

tvOS 11.3 ile AirPlay 2 desteği geliyor. Ayrıca otomatik kare hızı eşleştirme ve AirPlay video oturumları için otomatik mod değiştirme özelliği geliyor. Bunların dışında güncelleme ile kullanıcıların gizlilik özelliklerini daha kolay bir şekilde yönetmesi sağlanmış olacak.

macOS 10.13.4, gizlilik kontrolleri dışında daha önce Mac Pro’ya özgü olan ‘Ink Cloud’ duvar kağıdını getiriyor. iOS 11.3’teki iCloud mesaj özelliği macOS 10.13.4’te de mevcut olacak. Bahsettiğimiz Apple güncellemeleri muhtemelen bu ay içinde yayınlanacak.

Eylül ayı Apple güncellemeleri

iOS 12

iOS 11.3’ün yayınlanmasının ardından dikkatler iOS 12’ye çevrilecek. iOS 12 ile gelecek olan özellikler raporlar ile netleşmeye başladı.

iOS 12 ile Apple’ın yazılım stratejisi değişiyor!

Apple’ın iOS 12 planlarının ortaya çıkmasının ardından yayınlanan Bloomberg raporu şirketin yeni yazılım stratejisi hakkında detaylar veriyor.

iOS 12’nin macOS 10.14 sürümü ile birlikte çapraz platform uygulamaları için destek de içermesi bekleniyor. Bloomberg geliştiricilerin hem iOS hem de macOS’ta bir uygulamayı çalıştırabileceğini açıkladı. Bu özellik çok kullanılmayan Mac AppStore’a canlılık getirecek ve geliştiricilerin işlerini kolaylaştıracaktır.

Hem Bloomberg hem de Axios, Apple’ın son zamanlarda iOS için özellik geliştirme konusunda geri adım attığını ve bunun yerine kararlılık ve hata düzeltmelerine odaklandığını bildirdiler.

Apple birçok büyük yeniliği aynı güncelleme ile sunmak yerine bu özellikleri 2 yıla yayarak daha kararlı sürüm güncellemeleri yayınlamış olacak. Bu, Apple’ın Snow Leopard’ın Mac OS X sürümüyle yaptığı performans ve istikrar konusundaki iyileştirmeler için övülen stratejisine benziyor. İstikrar odaklı bir iOS sürümü, detaylarda ortaya çıkan ve giderek artan sayıda yazılım hatalarını önleyerek kullanıcıların iOS deneyimlerini üst seviyelere taşıyacak.

iOS 12 için  bildirimler ve telefon görüşmeleri üzerinde daha ayrıntılı kontrol sağlayan geliştirilmiş rahatsız etme özelliği, Siri’nin arama görünümüne derinden entegre edilmesi ve fotoğrafların içe aktarılması için yeniden tasarlanmış bir arayüz yeni güncelleme için sızdırılan bilgiler arasında.

iOS 12, yeni ebeveyn denetimi özellikleri ile gelecek. Apple, planladığı yeni ebeveyn kontrolü özellikleriyle ilgili ayrıntılar sunmamasına rağmen ebeveynler kontrolleri arttıracağı sözünü vermişti.

iOS 12’de yeni sağlık özellikleri de bulunması muhtemel. Apple, iPhone’un sağlık ve tıbbi kayıt yeteneklerini sürekli olarak güncelliyor. Bu sebeple yeni güncelleme sağlık konusunda da yeni özellikler getirecektir.

Bim ucuz iPhone X satacak!

iPhone X‘a özel olan Animoji’nin video görüşmeleri sırasında kullanılacak bir şekilde FaceTime’a entegre edilmesi de güncelleme ile gelmesi beklenen bir özellik.

iOS’un yanı sıra, artık HomePod güncellemelerinin de gelmesi muhtemel. HomePod, iOS’un özel bir sürümünü çalıştırıyor ve diğer platformlar gibi Apple güncellemeleri alacak. Stereo desteği ve AirPlay 2, görebildiğimiz en büyük iki HomePod güncellemesi olmuştu.

iOS 12, Haziran ayında düzenlenecek olan WWDC’de tanıtılacak. Etkinlikten hemen sonra test süreci başlayacak olan güncelleme, Eylül ayında yeni iPhone’ların tanıtımından sonra yayınlanacak.

watchOS 5

watchOS 5, kullanıcılara özelleştirme seçenekleri sunan birkaç yeni arayüz ile gelecek. Ayrıca, uyku izleme Apple Watch’a gelecek olan kaçınılmaz bir özellik gibi görünüyor.

Apple geçen yıl uyku izleme platformu olan Bedditand’ı satın almıştı. Bu da özelliğin gelme ihtimalini yükseltiyor. Kullanıcıların beklentileri arasında olan bu özellik şu anda üçüncü parti uygulamalar ile sunuluyor. Entegre bir çözüm herkesi memnun edecektir.

watchOS 5 ile spor özelliklerine yenilerinin eklenmesi bekleniyor. Bu özelikler yeni Apple Watch’un sunacağı donanıma göre değişecektir.

tvOS 12

tvOS 12 ile ilgili pek fazla bilgi yok. Apple TV 4K kullanıcılarının Dolby Atmos desteğine kavuşmaları muhtemel. Geçen sonbaharda cihazın bir özelliği olarak lanse edilmesine rağmen, Apple daha sonraki bir tarihte destek ekleyeceğini söylemişti.

macOS 10.14

macOS 10.14 yukarıda bahsettiğimiz çapraz platform uygulamaları özelliğini getirecek. Bu macOS kullanıcıları ve geliştiricileri için büyük bir yenilik olacaktır.

WWDC 2018’de Apple’ın çapraz platform uygulamalarını sergilemesini ve geliştiricilere bu özelliği destekleyecek şekilde uygulamalarını güncelleyip optimize etmelerini istemesini bekliyoruz.

Apple’ın bu güncelleme ile orijinal içerikleri desteklemek için yeni bir TV uygulaması eklemesi bekleniyor. Bahsettiğimiz Apple güncellemeleri Haziran ayında tanıtılacak. Test sürecinin ardından Eylül ayında yayınlanacak.

:: Apple güncelleme stratejisindeki değişiklik hakkında ne düşünüyorsunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.