DOLAR 32,3531
EURO 34,7877
ALTIN 2.393,27
BIST 10.258,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Bu yıl hangi iPhone modelleri tanıtılacak?

10.03.2018
A+
A-

Apple’ın OLED ekranın yüksek maaliyeti nedeniyle iPhone X’un fiyatını yüksek tutması satışlara yansıdı. Şirket yılın ilk çeyrek rakamlarını açıklarken olumlu bir tablo çizdi. Ancak analistler iPhone X’un üretiminde ciddi düşüşler olacağını iddia ediyorlar.

Bu durum Apple’ın iPhone 6’dan beri tasarımsal değişiklik yapmadığı LCD ekranlı iPhone modeline bu yıl biraz daha özen göstermesine sebep olabilir. Barclays, yayınladığı yeni raporunda Apple’ın 2018 iPhone modelleri içinde en çok satışın LCD ekranlı model ile gerçekleşeceğini iddia ediyor.

Barclays raporunda KGI’nin daha önce iPhone X’un tasarımına benzeyen 6.1 inç LCD ekranlı bir iPhone modeli geleceği iddiasını teyit ediyor. Bu model Face ID ile özelliğine sahip olacak. Ancak 3D Touch ve çift kamera gibi özelliklerden yoksun olacak. Yeni modelde Touch ID’ye yer verilip verilmeyeceği ise belirsiz.

iPhone X Plus için konsept çalışma!

iPhone X’un merakla beklenen büyük kardeşi iPhone X Plus için hazırlanan konsept videosu, iki ürünü kıyaslamanızı sağlıyor.

6.1 inçlik LCD ekranlı modelde 3 GB RAM kullanılacak. LCD ekran maliyetinin OLED ekrana göre yarı yarıya daha az olması yeni iPhone’un fiyatına da yansıyacak. Dolayısıyla yeni model iPhone X’a göre yaklaşık 300 dolar daha düşük bir fiyatla satılacak.

Barclays’e göre Apple 5.8 ve 6.5 inç ekran boyutlarında iki OLED modeli tanıtacak. Bu modellerin lansmanına kadar iPhone X üretimi tamamen duracak. Şimdilik iPhone X2 olarak anılan 5.8 inçlik iPhone’da 3 GB RAM, iPhone X Plus’ta ise 4 GB RAM yer alacak.

iPhone SE 2 çıkış tarihi ve özellikleri belli mi oldu?

Barclays analistleri OLED ekranlı yeni modellerde ana kameranın 3D sensörlere sahip olmayacağını iddia ediyor. Bu özelliğe sahip modelin 2019 yılında geleceğini düşünüyorlar. Barclays’in verdiği bilgiler daha önce Ming Chi Kuo tarafından yayınlanan raporlarla uyumlu. Bu da 2018 iPhone modelleri konusunda daha net fikir sahibi olmamızı sağlıyor.

Bu yıl yayınlanacak Apple güncellemeleri ve özellikleri!
Bu yıl yayınlanacak Apple güncellemeleri ve özellikleri!

Apple’ın yıl içinde yayınlayacağı yazılımlar neler? Yayınlanacak Apple güncellemeleri ile iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV ve Mac’lere hangi özellikler gelecek?

Apple’ın Haziran ayında düzenleyeceği WWDC 2018 etkinliğinde iPhone SE 2′yi tanıtacağı iddia ediliyor. Ancak güvenilir kaynaklardan konu ile ilgili herhangi bir bilgi gelmedi. Bu sebeple iPhone SE 2 konusu belirsizliğini koruyor.

:: Sizce Apple’ın LCD ekranlı modelinde tasarım değişikliği yapması satışları etkiler mi?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.