DOLAR 32,5995
EURO 34,8109
ALTIN 2.499,43
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Bu Öneriler Kalp Sağlığınızı Koruyacak

01.07.2020
A+
A-

Yaşam tarzının ne dek nitelikli olursa kalp sağlığınız da o doğrultu da dinç olacaktır. Beslenmenize özen uygulamak, sigara ve alkolden uzaktan durmak, alıştırma yerine getirmek yürek ve damar problemlerini durdurmak için atabileceğiniz birincil adımdır.

KALP SAĞLIĞI İÇİN NELER YAPILMALI?

Kalp sağlığını gözetmek için ilk kez sağlıklı beslenmeniz gerekir. Bolca sebze ve meyve tüketmelidir. Keza öğünlerinizde bütün tahıllı ürünler tüketmek önemlidir. Beslenmenizde balık ve bakliyat tüketimine önem verin. Hem yapılan araştırmalar Akdeniz diyetinin vefat riskini azalttığını göstermektedir. Hazır paket gıdalarından uzak durmalı ve salam, sosis, sucuk gibi işlenmiş gıdalarında uzak durmak gerekir.

Düzenli yapılan çalışma yürek ve damar sağlığını korumak açısından oldukça önemlidir. Maddesel egzersiz kalp ve damar hastalığının riskinin azaltır. Kalp hastalığına yan her üç ölümden yaklaşık birinin sigara kullanımından ya da dingin sigara içiminden kaynaklı olduğu biliniyor. Yapılan araştırmalar, elektronik sigaraların da günahsız olmadığını, klasik sigara içmenin verdiği zararların aynısı vermektedir. kalp sağlığı için uyku düzeni de oldukça önemlidir. Altı saatten kısa uyumamaya itina göstermelisiniz. Fakat artı uyumanın da kalp hastalığı riskini artırdığını hatırlatmak da fayda var.

Kendi sosyal ve özel yaşamınızdaki olan problemler de yürek sağlığı oldukça etkiler. Bu yüzden stres altında olduğunuzda bununla nasıl baş edebileceğinizi bilmelisiniz. Kendinizi sakinleştirmelisiniz. Kullandığınız ilaçlarınız varsa bunları düzenli olarak tüketmeye uyarı etmelisiniz. aynı zamanda check-up yaptırarak yıllık kalp kontrollerinizin yapılması da önemlidir. 

İLİşKİLİ HABERLER En Basit Yaşam Önerileriyle Kalp Sağlığınızı Koruyabilirsiniz

En Kolay Hayat Önerileriyle Yürek Sağlığınızı Koruyabilirsiniz

Kalp Sağlığınız İçin Dikkate Almanız Gereken Beslenme Önerileri

Yürek Sağlığınız İçin Dikkate Almanız Gereken Gıda Önerileri

Kalp Sağlığını Koruyan Baharatlar

Yürek Sağlığını Koruyan Baharatlar

Sıcak Hava Kalp Sağlığı İçin Tehlikeli

Sıcak Hava Kalp Sağlığı İçin Güvenli Olmayan

İLİşKİLİ GALERİLER Evde Yapabileceğiniz Gençlik Egzersizleri

Evde Yapabileceğiniz Gençlik Egzersizleri

Kalp Sağlığını Koruyan 8 Önemli Besin

Yürek Sağlığını Koruyan 8 Kayda Değer Gıda

Bu Besinleri Bol Bol Tüketin! İşte En Sağlıklı Besinler

Bu Besinleri Bol Bol Tüketin! İşte En Sağlıklı Besinler

Kalp Krizi Belirtileri Nelerdir?

Kalp Krizi Belirtileri Nelerdir?

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.