DOLAR 32,5913
EURO 34,8085
ALTIN 2.496,76
BIST 9.456,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C

Bu Durum Maskenin Özelliğini Kaybetmesine Niçin Oluyor

19.06.2020
A+
A-

Prof. Dr. Cet Nevzat Yalçın, Covid-19 salgınından korunmak için takılan maskelere ter ya da su temas ettiğinde özelliğini kaybedeceğini açıklama ederek, “Onun için yazın yanınızda mutlaka protez maske taşıyın, ıslanınca hemencecik değiştirin” dedi.

Isınan havalarda kişilerin denize, havuza girdiğini anlatan Yalçın, denizlerin yüzmek için daha güvenli olduğunu lakin sosyal uzaklık kuralına uyarak yüzmek, çıkınca da ıslak kalmamak gerektiğini ifade etti.

HAVUZDA SIKI TEDBİR ALINMALI

Havuza girmeden önce sıkı tedbirler alınması gerektiğini vurgulayan Yalçın, konuya ilişkin şu uyarılarda bulundu:

“Havuza girerken duş alınmalı, ayakta terlik ya da diğer bir şey bulunmalı, bone takılması gerekiyor. Havuz kenarında insanların karşılıklı kullanacağı malzemeler bulunmamalı. Şezlong arasında 1,5-2 metre mesafeye dikkat edilmeli. Havuzda, kloru açıklanmış noktada tutmak gerekiyor. Havuzlarda bir kişiye, 5-6 metreküplük bölge karışıklığa itmek gerekli. Havuzun büyüklüğü, yüksekliği ve derinliğine tarafından bu değişir. Havuzun hacmine tarafından metrekare hesabı yapılmalı.”

“SPOR YAPARKEN MASKE KULLANMAYIN!”

Çocukların sosyal mesafe kuralına uymaları kuvvet olacağı için çocuk havuzlarının açılmasında sakınca olabileceğini belirten Yalçın, hastalıklı bir çocuk havuza girdiği süre mesafeyi koruyamayacağı için riskin artabileceğini dile getirdi. Yalçın, salgının aniden değil olmayacağını belirterek konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Salgın belirtilen bir zaman pik seviyesine çıktıktan daha sonra düşüyor ama sıfırlanmayacak. Burada kayda değer olan önlemleri sürdürerek maske takmak, el yıkayıp temizlemek, sosyal mesafeyi korumak. Eğer tedbirlere devam edilmezse tekrar yükselişe geçer. Hava da ısındı, sıcak havada maske takmak şiddet olacak. Maskeye ter ya da su temas ettiğinde hiçbir anlamı kalmaz, dikkatli olmak gerekiyor. Onun için yazın yanınızda mutlaka yerine geçen kimse maske taşıyın. Islanan maskenizi hemencecik değiştirin. Spor esnasında maske kullanmayın. Keza terle ıslanır hem de ağır spor yaparken akciğerlerde bezginlik yaratabilir ama yürüyüşlerde maske kullanılmalı.”

İLİşKİLİ HABERLER Doğal Malzemeler ile Nasıl Maske Yapılır?

Doğal Malzemeler ile Nasıl Maske Yapılır?

Bitlis'te Maskesiz Sokağa Çıkmak Yasaklandı

Bitlis’te Maskesiz Sokağa Çıkmak Yasaklandı

Uzmanlardan 81 İlde Maskesiz Sokağa Çıkmak Yasaklansın Önerisi

Uzmanlardan 81 İlde Maskesiz Sokağa Çıkmak Yasaklansın Önerisi

Yaz Aylarında Coronavirüse Karşı Alınacak Tedbirler

Yaz Aylarında Coronavirüse Karşı Alınacak Tedbirler

İLİşKİLİ GALERİLER Yanmış Saçları Dirilten 3 Maske Önerisi

Yanmış Saçları Dirilten 3 Maske Önerisi

Esra Akkaya’nın ‘Maske Hastalığı’ Paylaşımı

Esra Akkaya’nın ‘Maske Hastalığı’ Paylaşımı

Dilan Çıtak Maskesiz Görüntülendi

Dilan Çıtak Maskesiz Görüntülendi

Hande Ataizi Açık Alanda Maske Takmıyor

Hande Ataizi Açık Alanda Maske Takmıyor

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.