DOLAR 32,5334
EURO 34,8134
ALTIN 2.430,93
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 20°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Bu Besinler Egzamaya İyi Geliyor!

22.05.2020
A+
A-

ÇOĞUNLUKLA ellerde görülen egzama, vücudun dağıtılmış yerlerinde de oluşabilir. Deride kızarıklık, yanma ve kaşıntı ile kendini gösteren egzamayı tedavi etmenizi sağlayacak doğal yöntemler bulunmakta. sıkıcı bir deri rahatsızlığı olan egzamaya iyi gelen besinleri sizin için bir araya getirdik. İşte teferruat…

TURPGİLLER

Egzamanın oluşmasına niçin olan en kayda değer faktör çelimsiz karaciğer fonksiyonudur. Karaciğer, sindirim sisteminden gelen kanın vücudun geri kalanına dağılmasından önce filtrelenmesinden sorumludur. Bunun yanı sıra, karaciğere toksinlerle aşırı yüklendiğinde ve yiyecek alerjilerinden gelen ürünler kadar enflamatuar olduğunda, işlevini tam olarak gerçekleştiremez. Turpgiller ise, karaciğerdeki toksinlerden kurtulmanızı sağlar.

PROBİYOTİKLER

Probiyotikler, sizi bağışıklık fonksiyon bozukluğuna aleyhinde koruyarak ve egzamanın iki esas nedeni olan iltihabı azaltarak egzamayı kolaylaştırabilen ‘iyi’ bakterilerdir. Lactobacillus ve bifidobacterium bakterileri tipik olarak yoğurt, su bazlı kefir, çiğ peynir; natto, tempeh ve miso gibi fermente edilmiş soya ürünleri; fermente çay Kombucha, lahana turşusu ve kimchi gibi fermente sebzelerde bulunur.

D VİTAMİNİ

D vitamininin, vücutta değişik sistemleri etkiler. En kayda değer D vitamini kaynağı ise güneştir. aynı zamanda D vitamini açısından zenginleştirilmiş mantarlar, yağlı balıklar ve tereyağı gibi gıdalarda da bulunur. D vitamini bağışıklık sisteminin düzgün çalışmasına tezgâhtar olur. Bu da egzamanın oluşmasını engeller.

ZERDEÇAL

Zerdeçal, Asya kültüründe yaygın olarak tüketilen bir baharattır. Bu baharat, egzama tedavisinde kullanılan anti-enflamatuar ve antioksidan özelliğine sahip olan doğal olarak oluşan bir etkin bileşen olan kurkumin içerir. Yapılan araştırmalar sonucunda, kurkumin’in bağışıklık sistemini güçlendirmeye ve egzama dahil otoimmün bozukluklara tezgâhtar olan bir antioksidan olan halsiz glutatyon seviyelerini geri yüklediğini ortaya konmuştur.

İLİşKİLİ HABERLER Egzamanızı Tetiklemeyin!

Egzamanızı Tetiklemeyin!

Egzama Nedir? Egzama Nasıl Geçer?

Egzama Nedir? Egzama Nasıl Geçer?

Bebeklerde Egzama Belirtileri Nelerdir?

Bebeklerde Egzama Belirtileri Nelerdir?

Egzaması Olanlar Ellerini Yıkarken Dikkat!

Egzaması Olanlar Ellerini Yıkarken Dikkat!

İLİşKİLİ GALERİLER Ara Öğünler İçin 6 Sağlıklı Besin Önerisi!

Ara Öğünler İçin 6 Dinç Besin Önerisi!

Kiloyu Göbekten Alanlara Yağ Yaktıran 7 Besin Önerisi

Kiloyu Göbekten Alanlara Yağ Yaktıran 7 Beslenme Önerisi

Egzama Kaşıntısını Rahatlatan Yollar

Egzama Kaşıntısını Rahatlatan Yollar

Egzaması Olanların Kesinlikle Yememesi Gerekenler

Egzaması Olanların Muhakkak Yememesi Gerekenler

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.