DOLAR 32,2007
EURO 35,0882
ALTIN 2.471,65
BIST 10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 22°C
Cts 24°C
Paz 22°C

Bu Besinler Damar Tıkanıklığını Engelliyor

26.10.2020
A+
A-

Diyetisyen Deniz Zünbülcan bazı besinlerin vücut için antioksidan etkiyi daha fazla gösterdiğini belirterek, bunun vücudu daha iyi temizleyeceğini ve damar tıkanıklığını önleyeceğini vurguladı. Dyt. Zünbülcan bu besinleri şöyle sıraladı…

SARIMSAK

Sarımsağın içeriğinde birçok kimyasal bulunmakta. Bunlardan en önemlisi allisin’dir. Bunun yanı sıra A, B1, B2, B, C vitamini ve çeşitli mineraller içermektedir. Ayrıca vücutta önemli antioksidan olan glutatyonun üretimini de artırır.

NAR

Ulusal Bilimler Akademisi bildiriler kitabında yer alan bir araştırmaya göre narın yüksek antioksidan kapasitesi nitrik oksit üretimini artırır. Bu durum da kan akışını ve arterlerin daha sağlıklı olmasını sağlar.

ZERDEÇAL

Damar sertleşmesinin engellemeye yardımı olan en önemli maddeyi: iltihaplanmayı azaltan ‘curcumin’ maddesini içermektedir.

Fransız bilim insanlarının yaptığı bir araştırmaya göre ‘curcumin’, damarda yağ birikimini yaklaşık yüzde 26 oranında azaltır.

ZEYTİNYAĞI

Besleyici değeri oldukça yüksek olan zeytinyağı, A, C, E vitaminleri, kalsiyum, fosfor, magnezyum minerallerini ve omega-9 doymamış yağ asidini içerir.

YABAN MERSİNİ

Antosiyaninler gibi antioksidanlar açısından oldukça zengindir. Antosiyaninler, oksidatif strese ve inflamasyona iyi gelerek kan damarlarının sağlığını koruyor.

Yapılan araştırmalar, yabanmersini ve diğer kırmızı meyvelerin tüketilmesinin kalp hastalığı riskini azalttığını ortaya koydu.

BROKOLİ

Brokoli atardamarlarda plak oluşumunun engellenmesini sağlar. Antioksidan olan C ve E vitaminleri açısından etkili bir kaynaktır. Bu sayede bağışıklık sisteminin güçlendirilmesini sağlar.

YEŞİL ÇAY

Özellikle strese karşı etkili olmasıyla bilinen yeşil çay, kalp ve damar dostudur. Antioksidan açısından oldukça zengin olan bu çayı günde bir bardak olacak şekilde düzenli tüketmek, damar sağlığı için önemlidir.

YULAF

Lif deposu olan yulaf, düzenli bir tüketildiğinde kalp ve damar yollarını temizler. Aynı zamanda kolesterolü düşüren yulaf, özellikle öğlen yemeklerinde tüketildiği zaman sağlık için son derece faydalıdır.

İLİşKİLİ HABERLER Damar Tıkanıklığında İlaçla Ameliyat Arasında Fark Yok

Damar Tıkanıklığında İlaçla Ameliyat Arasında Fark Yok

Damarları Temizleyen Mucize Besin

Damarları Temizleyen Mucize Besin

Kalp ve Damar Hastalıklarından Korunma Yöntemi

Kalp ve Damar Hastalıklarından Korunma Yöntemi

Kalp Damarlarındaki Tıkanıklık Kapalı ve Cerrahi Yöntemiyle Açılabiliyor

Kalp Damarlarındaki Tıkanıklık Kapalı ve Cerrahi Yöntemiyle Açılabiliyor

İLİşKİLİ GALERİLER Kan Damarlarını Daraltan Besinler

Kan Damarlarını Daraltan Besinler

Atardamarları Korumak İçin Tüketmemeniz Gereken 8 Besin Maddesi!

Atardamarları Korumak İçin Tüketmemeniz Gereken 8 Besin Maddesi!

Türk Kahvesinin Kalp İçin Faydalı Olduğu İddiası Çürütüldü

Türk Kahvesinin Kalp İçin Faydalı Olduğu İddiası Çürütüldü

Bu Besinler Damar Tıkanıklığının Önüne Geçiyor

Bu Besinler Damar Tıkanıklığının Önüne Geçiyor

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.