DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 16°C
Sal 16°C
Çar 19°C
Per 21°C

Bu Besinin Çoğu Faydası Var!

26.04.2020
A+
A-

Sofralarımızı süsleyen yemeklerimize lezzet katmak için eklediğimiz bir baharat olan kimyonun astım ve bronşitten kolesterole, şeker hastalığından kemik sağlığına kadar çoğu faydası bulunmaktadır. Sizin için kimyonu bilinmez faydalarını bir araya getirdik. İşte teferruat…

ASTIM VE BRONŞİTE İYİ GELİYOR

İçeriğinde kafein ve varlıklı aromatik esansiyel yağlar bulunan kimyon, astım ve bronşit gibi solunum rahatsızlıklarından felakete uğramış olan kişiler için doğal bir hap konumundadır. Balgam söktürücü özelliği doğru solunum yollarında biriken balgam ve mukusu; hapşırmak, öksürmek ve tükürmek yoluyla dışarı atılmasını kolaylaştırıyor.

KOLESTEROLÜ DÜŞÜRÜR

Kimyon, vücutta yüksek kolesterol seviyesini denetim arlına almaya tezgâhtar olan hipolipidemik özelliklere sahip bir besindir. Bu özelliği baştan sona kimyon, yüksek kolesterolü düzenlemede muavin olan besinler aralarında yer alır.

ŞEKER HASTALIĞINI ÖNLER

Kimyon içerdiği biyoloji ile ilgili etkin bileşen olan kumin aldehit ile diyabet oluşumunda rol alan enzimleri engeller ve vücutta insülin üretimini sağlayan pankreastaki beta hücrelerini koruyarak insülin düzeyini artırır. Bu sayede dekstroz seviyesini denetleme altına alır. Şeker hastaları hemencecik her yemekte tüketebilir.

ANEMİYİ ÖNLER

Demir içeriği açısından zengin olan kimyon, kansızlığı olanlar için günlük diyete besleyici bir katkı maddesi sağlar. Bitkinlik, endişe ve bilişsel rahatsızlıklar gibi kansızlık semptomlarının hafifletilmesine yardımcı olabilir.

SİNDİRİMİ DÜZENLER

Kimyonun sindirim sorunlarını gidermede de ekili bir besindir. Esansiyel yağları, magnezyum ve sodyum içeriği sebebiyle, sindirimi kolaylaştırır ve bununla birlikte sıcak suyla tüketildiği vakit midenin rahatlamasını sağlar. İrritabl barsak sendromu en sık görülen mide-bağırsak bozukluklarından biridir. Kimyon ekstraktının şişkinlik gibi mide-bağırsak rahatsızlıklarının ve IBS’nin diğer semptomlarının tedavisinde etkili olduğu bilinmektedir. bununla beraber kimyonun aroması, ağızdaki tükürük bezlerini harekete geçirdiği için besinlerin sindirimini kolaylaştırır.

BAĞIŞIKLIĞIN ARTMASINI SAĞLAR

Demir, buharlaşan yağlar, C ve A vitamini dahil edinmek üzere kimyonun içeriğinde bulunan esas besinler, bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar. C vitamini, beyaz kan hücrelerinin işlevini ve aktivitesini uyaran en dinç antioksidanlardan biridir. bununla birlikte, kardiyovasküler hastalıklar ve kanser dahil elde etmek üzere birçok hastalığa niçin olan bağımsızlık radikalleri etkisiz ışık halkası getirir.

KEMİK SAĞLIĞINI KORUR

Kemik sağlığı için epeyce kayda değer olan kalsiyum kimyonu içeriğinde bol miktarda bulunmaktadır. Kimyonun içeriğinde bulunan kalsiyum kemik yoğunluğunun arttırılmasına muavin olarak osteoporozun başlamasını da geciktirir.

İLİşKİLİ HABERLER Meyan Kökünün Faydaları Herkesi Şaşırtıyor

Meyan Kökünün Faydaları Herkesi Şaşırtıyor

Kuru Baklagiller Nelerdir? Faydaları Nedir?

Kuru Baklagiller Nelerdir? Faydaları Nedir?

İnsan Sağlığı İçin En Faydalı Besin!

İnsan Sağlığı İçin En Yararlı Besin!

Taflan Nedir? Taflanın Faydaları Nelerdir?

Taflan Nedir? Taflanın Faydaları Nelerdir?

İLİşKİLİ GALERİLER Hurmanın Faydaları Nelerdir?

Hurmanın Faydaları Nelerdir?

Ananasın Faydaları Nelerdir?

Ananasın Faydaları Nelerdir?

Karanfil Yağının Faydaları Nelerdir?

Karanfil Yağının Faydaları Nelerdir?

Keçiboynuzu Pekmezinin Faydaları Nelerdir?

Harnup Pekmezinin Faydaları Nelerdir?

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.