DOLAR 32,2020
EURO 35,0069
ALTIN 2.504,53
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 23°C
Per 22°C

Brusella Salgını İçin Tazminat

22.09.2020
A+
A-

Çin’in Lanzhou kentinde ilk kez geçen yaz bir ilaç firmasının tesislerinden yayılan “brusella” bakterisinin şu ana kadar 3 bin 245 kişiye bulaştığı tespit edildi.
Pengpai haber sitesinin yazdığına göre, ilk defa geçen yıl 24 Temmuz’da, brusella bakterisine karşı aşı üreten ilaç firmasının laboratuvar çalışmalarındaki ciddi ihmalkarlık salgının ortaya çıkmasına neden oldu.

Brusella bakterisine karşı aşının üretimi sırasında, buhar emisyonlarının yanlış ve hatalı sterilizasyonu ve bunun rüzgarlarla atmosfere yayılması bakterinin yayılmasına sebep olan etkenler arasında gösteriliyor. Gerçekleşen kaza ilk ortaya çıktığında ilaç firması yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, bakteri içeren atık gazların oluşturduğu aerosolün (bir katının veya bir sıvının gaz ortamı içerisinde dağılması) havada yalnızca sınırlı bir alanda hareket edebileceği öngörüldüğü ve dozunun da düşük olduğu gerekçesiyle tehlikeli olmayacağı ve çok sayıda kişiye bulaşmayacağı güvencesi verilmişti.
Kaza sonucu yayılan bakterinin çok sayıda kişiye bulaşmasının ardından Çinli şirket, 8 çalışanına ceza verdiğini belirtti ve bakterinin bulaştığı tespit edilen kişilere tazminat ödeneceğini duyurdu.

BRUSELLA HASTALIĞI NEDİR, BELİRTİLERİ NELERDİR?

Brusella hastalığı, insanlarda çiğ et ve pastörize edilmemiş süt içerebilen kontamine besinler sebebiyle yayılma gösterebiliyor. Ayrıca Brusella, keçi, sığır, koyun, domuz, köpek gibi hayvanlardan insanlara bulaşabilen bir hastalıktır. Patojen bakteriler enfekte olmuş hayvanın eti, sütü, idrarı veya dışkısı ile direkt temas sonucu insan vücuduna geçebiliyor. Ateş, yorgunluk terleme, kas, eklemler ve veya karında ağrıları, iştah ve kilo kaybı ile öksürük ve baş ağrısı hastalığın semptoları arasında yer almaktadır.

İLİşKİLİ HABERLER Koyun Hastalığı Olarak da Bilinen 'Brusella' Nedir? Brusella Nasıl Tedavi Edilir?

Koyun Hastalığı Olarak da Bilinen ‘Brusella’ Nedir? Brusella Nasıl Tedavi Edilir?

Yeni Virüs Tehlikesi: Batı Nil Virüsü Ortaya Çıktı!

Yeni Virüs Tehlikesi: Batı Nil Virüsü Ortaya Çıktı!

Çin'de Yeni Virüs Görüldü! Bunyavirüs Nedir, Belirtileri Nelerdir?

Çin’de Yeni Virüs Görüldü! Bunyavirüs Nedir, Belirtileri Nelerdir?

Çin mezarları bile yok ediyor

Çin mezarları bile yok ediyor

İLİşKİLİ GALERİLER Doğum Günü Mumlarını Üflemek Pastadaki Bakterileri Arttırıyor

Doğum Günü Mumlarını Üflemek Pastadaki Bakterileri Arttırıyor

Bakteriler Evde En Çok Nerelerde Barınır?

Bakteriler Evde En Çok Nerelerde Barınır?

İnsan Dostu Bakteriler: Prebiyotiklerin 10 Yararı!

İnsan Dostu Bakteriler: Prebiyotiklerin 10 Yararı!

Çin'de Köpek Eti Festivali Başladı

Çin’de Köpek Eti Festivali Başladı

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.