DOLAR 32,2617
EURO 34,7841
ALTIN 2.402,98
BIST 10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 16°C
Cts 20°C

Bruce Willis kariyerine “dijital ikiziyle” devam edecek

01.10.2022
A+
A-

Bruce Willis kariyerine “dijital ikiziyle” devam edecek

Independent Türkçe’de yer alan habere göre, Ünlü oyuncu, bir deepfake şirketine yüzünü kullanma hakkı veren ilk Hollywood yıldızı oldu.

Ünlü oyuncu Bruce Willis, “dijital ikizinin” yaratılması için bir deepfake şirketine haklarını satan ilk Hollywood yıldızı oldu.

The Telegraph’ın haberine göre 67 yaşındaki ünlü oyuncu, ABD şirketi Deepcake’in deepfake teknolojisi kullanarak yarattıkları benzerini gelecek projelerde kullanmasına izin verdi.

Geçen aylarda Willis’in konuşma ve duyduğunu anlama gibi bilişsel becerilerin kaybolmasına sebep olan afazi hastalığına yakalandığını duyurulmuştu.

Hastalığı nedeniyle oyunculuğu bırakmaya karar veren Willis, deepfake şirketiyle yaptığı anlaşma sayesinde ekranlarda görünmeye devam edebilecek.

Ünlü oyuncu, geçen yıl aynı şirkete yüzünün bir reklam filminde kullanılması için izin vermişti.

Deepcake’in yarattığı dijital ikiz, Rusya merkezli operatör ve internet servis sağlayıcısı Megafon’un reklamında kullanılmıştı.

Megafon’un web sitesinde paylaşılan açıklamada ünlü oyuncu, reklam filminde ortaya çıkan karakterini beğendiğini belirterek bu deneyimi hakkında şu ifadeleri kullanmıştı:

Modern teknolojinin gelişmesiyle başka bir kıtadayken bile iletişimde kaldım, çalışabildim ve çekimlere katılabildim. Bu çok yeni ve ilginç bir deneyim. Tüm ekibimize teşekkür ediyorum.

Deepfake teknolojisi birinin suretinin başkasının üstüne montajlanmasıyla kişilerin görsel ve işitsel “ikizinin” videolarda kullanılmasını mümkün kılıyor.

Kusursuz ikizler yaratmak beraberinde etik soruları doğursa da bu teknoloji son dönemde Star Wars evreninde kullanılmaya başlandı.

Bilgisayar ortamında yaratılan görüntülerden Rogue One: Bir Star Wars Hikayesi (Rogue One: A Star Wars Story) ve The Mandalorian’ın ikinci sezonunda yararlanıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.