DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

Brezilya’da Kovid-19 Ölüm Sayısında Rekor Kırıldı

04.03.2021
A+
A-

Koronavirüs salgınının merkez üslerinden biri olan Brezilya’da dün acı bir rekor kırıldı. Ülkede salgının başladığı günden beri en çok ölüm kayıtlara geçti.

Kovid-19  vaka sayısında dünyanın en kötü performansını sergileyen üçüncü ülkesi konumundaki Brezilya’da acı bir rekor kırıldı… Brezilya Sağlık Bakanlığı’nın resmi verilerine göre ülkede dün 1641 insan Kovid-19 sebebiyle hayatını kaybetti. Ülkede daha önceki en yüksek günlük ölüm sayısı 2020 yılının Temmuz ayında, 1595 olarak kayıtlara geçmişti.

Ülkedeki sağlık sisteminin çökme noktasına geldiği ülkede salgının başladığı günden beri 257 binden fazla insan yaşamını yitirdi. Kovid-19 bağlantılı ölüm sayısında ABD’nin arkasından gelen Brezilya’da yaklaşık 10.6 milyon insana kovid-19 bulaştı.

EYALETLER DEVLETE KARŞI OLDU

Salgının başladığı günden beri pandemiyi küçümseyen ve ‘Hastalık öldürmez, ekonomik kriz öldürür’ diyen Cumhurbaşkanı Bolsonaro’nun aşılama sürecinde de yavaş olduğuna dair eleştiriler ayyuka çıktı.

Brezilya eyalet valileri dün bir karar alarak, federal hükümeti bypass ederek koronavirüs aşısı satın almak için iş birliği içerisinde olduklarını duyurdu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.