DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Boyun çizgilerinden kurtulmanın yolları

23.12.2017
A+
A-

Peki inatçı boyun çizgileriyle anlaşmanın bir yolu yok mu?

Onlar doğal yaşlanmanın ve günlük hareketlerimizin birleşiminden kaynaklanan çizgilerimizdir. Dermatologlar boynumuzdaki yatay çizgilerin yüzümüzün diğer bölgelerinde kırışıklık yaratan faktörlerle aynı nedenlerden oluştuğunu söylüyor. Cilt temelinin zayıflaması, cildin altındaki kasların daralması, cildin katlanmasına yol açıyor.

Tabii bunun yanında tüm gün telefonunuza bakıp sosyal medyada gezerken boynunuzun duruşu da büyük önem taşıyor. Dermatologlar, derinin katlanmasına yol açan aktiviteleri ne kadar çok yaparsak var olan çizgileri o kadar derinleştirip üzerlerine yenilerini eklediğimizi söylüyor. Artan mobil cihaz kullanımı, teknoloji boynu olarak isimlendirilen bir olguya yol açtı. Artık boynumuzu hiç olmadığı kadar fazla büküyor ve katlıyoruz. Bu nedenle bu boyun kırışıklıklarıyla artık çok daha genç yaşlarda bile karşılaşabiliyoruz.

Ancak yine de boynunuzda haddinden fazla çizgiye sahipseniz bunun tek suçlusu telefonunuz değil. Boynunuzun yaşlanmasında güneş ışığı, sigara ve cilt tonu gibi faktörlerin de etkisi var. Dahası eğer derinizde hasar varsa o zaman kolajen ve elastin iyi çalışmıyor ve cilt kırışmaya direnemeyip katlanmaya başlıyor. Özellikle açık tenli insanlar çevre etkileriyle yaşlanmaya karşı daha duyarlı olma ve koyu cilt tiplerine göre daha erken yaşlarda kırışmaya eğilimliler.

Boyun çizgilerinden kurtulmanın yolları

Nasıl önleyeceğiz?

Uzmanlar evde bulunan ve mevcut çizgilerin tedavisinde kullanılan yaşlanmayı önleyici ürünleri yüzünüze ek olarak boynunuza da kullanmanın önemli olduğunu belirtiyor. Boyundaki cilt çevresel hasara duyarlı hale gelen inceliği en sert yaşayan bölgedir. Bu nedenle sabahları antioksidan korumalı ürünleri, güneş kremiyle birlikte kullanmanız öneriliyor.

Bunun dışında lazer tedavileri ciltteki kolajeni uyarmak ve cildin temelini güçlendirmek için kullanılabiliyor. Botoks, kalıcı bir düzeltme olmasa da bir başka seçenek olarak sunulabiliyor.

Bir diğer seçenek olan enjeksiyonun ise çok dikkatli bir şekilde uygulanması gerektiği vurgulanıyor. Çünkü boynun fazla hareketi dolgunun potluk yapmasına sebep olabiliyor.

1 Yıl Boyunca Uyguladığım Cilt Bakım Rutinleri | BELİZ ŞEN

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.