DOLAR 32,3640
EURO 34,9533
ALTIN 2.325,55
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Bosch, yazılım ve elektronik karmaşıklığını çözecek Yazılım yoğunluklu elektronik sistemler pazarı büyüyecek. Bosch’tan Geleceğin Araçları için Mobilite…

07.08.2020
A+
A-

Bosch, yeni bir bölüm olan Mobilite Bilişim Çözümleri iş birimini kuruyor. 2021 yılının başından itibaren mevcut ve yeni müşteriler, elektronik sistemleri ve gerekli yazılımları tek bir kaynaktan, yani yaklaşık 17.000 çalışanın görev yaptığı bu bölümden alacak.

Teknolojiyle birlikte otomotiv mühendisliğinin karmaşıklığında da önemli bir artış yaşanıyor. Diğer yandan sofistike elektronik ürüne ve daha fazla yazılıma geçiş giderek hız kazanıyor.

Bosch’un yeni iş biriminin hedefi, etki alanları arası (cross-domain) yazılım ve elektronik çözümleri aracılığıyla bu karmaşıklığı azaltmak olacak. Ayrıca birim, yeni araç işlevlerinin çok daha hızlı bir şekilde aktif edilmesini hedefliyor. Bunu başarabilmek için Bosch, sürücü destek sistemleri, otonom sürüş, araç içi bilgi-eğlence sistemleri, güç aktarma çözümleri ve araç gövde elektroniği alanlarından yazılım, elektrik ve elektronik mühendislerini yeni birimde görevlendirdi.

Bosch Yönetim Kurulu Üyesi ve Mobilite Çözümleri Sektöründen sorumlu Başkan Dr. Stefan Hartung konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Şu anda bile bir araçta yaklaşık 100 milyon satırlık yazılım kodu bulunuyor. Sadece çok geniş bir elektronik ve yazılım uzmanlığı yelpazesine sahip olan bir şirket, mobilitenin geleceğini şekillendirebilecek konumda olacak”

On yıl önce bir otomobilde yaklaşık 10 milyon satır yazılım kodu bulunurken, otonom araçların yazılımları 300 ila 500 milyon satır kod içerecek. Bunu bir bağlamda ifade etmek gerekirse, bir milyon satır yazılım kodu yaklaşık 18.000 basılı sayfaya denk geliyor.

Teknoloji ve hizmet tedarikçisi Bosch, araç yazılımlarının öneminin farkına çabuk vardı ve yaklaşık 40 yıldır şirket içerisinde yazılım geliştiriyor. Şirket, buna her yıl 3 milyar Euro yatırım yapıyor.

Bosch ek olarak, araçların E/E (elektrik/elektronik) mimarisinin geleceğe uygun hale getirilmesini sağlamak için büyük bir çaba sarf ediyor. Bu nedenle şirket, yeni iş birimini aynı zamanda araç bilgisayarları, kontrol üniteleri ve sensörlerin geliştirilmesinden sorumlu kılıyor. Bunların sorunsuz etkileşimi, gelecekte oldukça önemli olacak.

Güç Aktarma Çözümleri, Şasi Sistemleri Kontrolü ve Otomotiv Elektroniği bölümlerinin ilgili birimleri yeni Mobilite Bilişim Çözümleri bölümünde bir araya gelecek. Bu, yeni birimin 20’nin üzerinde ülkede 40’tan fazla lokasyonda yaklaşık 17.000 çalışana sahip olacağı anlamına geliyor.

Bosch, bu yılın nisan ayında Mobilite Çözümleri faaliyet alanının tüm elektronik üretim faaliyetlerini bir araya getirdiğini duyurmuştu. Otomotiv Elektroniği bölümü, artık tüm araç alanlarında kontrol ünitelerinin ve araç bilgisayarlarının üretimini koordine ediyor. Böylece şirket, üretim operasyonlarında da sinerji sağlıyor. Yeni üretim ağı, 14 ülkedeki 21 tesiste yaklaşık 24.000 çalışanı kapsayacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.