DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

BOLU’da İzzet Baysal Hastanelerinde Skandal İddia

BOLU’da bulunan İzzet Baysal Hastaneleri ile ilgili ortaya atılan skandal iddia hakkında detaylı bilgi. Sağlık sektöründe yaşanan son gelişmeleri buradan takip edebilirsiniz.

27.06.2024
A+
A-

BOLU’da İzzet Baysal Devlet Hastanesi ile İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli ortopedi doktorları hakkında çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Doktorların hastalara verdikleri her bir ilaç için ilaç mümessiline WhatsApp aracılığıyla kuğu emojisi göndererek kazancın yarısını talep ettikleri iddiası, hem idari hem de adli soruşturmanın başlatılmasına neden oldu.

İddialar ve Soruşturma

  • İddiaya göre, ilaç mümessili T.Ş. (42) 5 Haziran’da Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi’ne şikayette bulunarak, Bolu İzzet Baysal Hastaneleri’nde görevli ortopedi doktorlarının hastalara reçete ettiği ilaçlar karşılığında kendisinden ilaç parasının yarısını aldıklarını iddia etti.
  • Şikayet üzerine İzzet Baysal Hastaneleri’nde görevli 4 doktor hakkında idari soruşturma başlatıldı. Doktorların görevden uzaklaştırılıp uzaklaştırılmayacağı soruşturma sonucuna göre belirlenecek.
  • T.Ş. verdiği ifadesinde, ortopedi uzmanlarıyla haftalık veya on günlük periyotlarla buluşarak ilaç parasının yarısını kendisine verdiğini belirtti. Ayrıca, PRP işlemlerinde de benzer bir yöntem izlendiği ifade edildi.

Adli Soruşturma ve İlerleyen Süreç

Olayın ortaya çıkmasının ardından 4 doktor hakkında idari soruşturmanın yanı sıra adli soruşturma da başlatıldı. Bolu Valiliği, soruşturmanın detaylı bir şekilde yürütülmesi için Sağlık Bakanlığı’ndan müfettiş talebinde bulundu. Doktorların durumu soruşturma sürecinde netlik kazanacak ve görevlerine devam edip etmeyecekleri belirlenecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.