DOLAR 32,4143
EURO 34,5504
ALTIN 2.384,20
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 20°C

DSÖ, Türkiye Kovid-19 Raporu’nu Yayımladı

08.10.2020
A+
A-

Sağlık Bakanlığı, Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) yayımladığı ‘Türkiye Covid-19 Raporu’ hakkında açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanlığı yayımlanan rapora ilişkin yapılan açıklamada, ‘Söz konusu raporda, kararlılıkla uygulanan tedbirler ve çok sektörlü yaklaşım sayesinde Türkiye’nin Covid-19 mücadelesi kapsamında elde ettiği ‘başarı’ detaylı bir şekilde ele alındı’ ifadelerini kullandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, ‘Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Türkiye’nin Kovid-19 mücadelesine yönelik rapor yayımladı. Söz konusu raporda, kararlılıkla uygulanan tedbirler ve çok sektörlü yaklaşım sayesinde Türkiye’nin Kovid-19 mücadelesi kapsamında elde ettiği başarı detaylı bir şekilde ele alındı. Türkiye’nin virüsün ülkeye girişini önlemeye yönelik çabalarından övgüyle söz edildi. Raporun sonuç bölümünde; Türkiye’nin tecrübesi, siyasi kararlılığı ve çok paydaşlı yaklaşımı ile halk sağlığı acil durumlarında verilen mücadeledeki rolünün önemine vurgu yapıldı; genç nüfusu avantaja çevirdiğine, yaşlıların korunması ve enfeksiyonun yayılmasının önlenmesi için erken dönemde önleyici tedbirler alındığına dikkat çekildi’ ifadeleri yer aldı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölgesel Ofisi, Türkiye’nin Ağustos ayından bu yana koronavirüs testi kapasitesini artırmasından dolayı ‘övgüye değer’ bulduklarını belirtirken, Kovid-19 verilerinin DSÖ’nün düzenlemelerine uygun şekilde bildirilmesi konusunda çağrısında bulunmuştu. DSÖ Avrupa Bölgesel Ofisi, ‘Türkiye, semptom gösterse de göstermese de tüm pozitif vakaları izole ediyor. Bulaş zincirini kırmak için biz de bu yöntemi tavsiye ediyoruz’ ifadelerini kullanmıştı.

İLİşKİLİ HABERLER Beşiktaş'ta Koronavirüs Hiçe Sayıldı

Beşiktaş’ta Koronavirüs Hiçe Sayıldı

Paris Koronavirüs Salgınında 'Maksimum Alarm' Seviyesine Geçti

Paris Koronavirüs Salgınında ‘Maksimum Alarm’ Seviyesine Geçti

Koronavirüsten Ölen Kadına Morgda Tecavüz Etti!

Koronavirüsten Ölen Kadına Morgda Tecavüz Etti!

Formula-1 2020 Yarışlarına Koronavirüs Düzenlemesi

Formula-1 2020 Yarışlarına Koronavirüs Düzenlemesi

İLİşKİLİ GALERİLER Türkiye'de Koronavirüs Son Durum

Türkiye’de Koronavirüs Son Durum

Komşusunun Evli Karısı ile Çocuk Yapan Cengiz Koraltan Koronavirüs Çıktı

Komşusunun Evli Karısı ile Çocuk Yapan Cengiz Koraltan Koronavirüs Çıktı

Macit Sonkan Koronavirüse Yakalandı

Macit Sonkan Koronavirüse Yakalandı

Selçuk Balcı Koronavirüse Yakalandı

Selçuk Balcı Koronavirüse Yakalandı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.