DOLAR 32,5140
EURO 34,8025
ALTIN 2.431,03
BIST 9.694,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Boğaz Yanmasına Ne İyi Gelir?

09.06.2020
A+
A-

Boğaz yanmasına ne iyi gelir? Boğaz yanması bayan ve erkek ayrımı olmadan çoğu kişide ortaya çıkabilen bir rahatsızlıktır. Genel Olarak ani bir biçimde kendisini gösterir ve yanma olarak kendisini belirli eder. Bunun altında yatan nedeni bulduktan sonra problemi ortadan kaldırmak genellikle çok şiddet değildir.

Boğaz Yanması Nedir?

Boğaz yanması; genelde mide kaynaklı olan bir afiyet sorunudur. Bilhassa reflü denilen rahatsızlığın en erken belirtilerinden birisidir. Mide içinde yer alan ve asit içeren bir yiyeceğin, alttan gerçekleşen baskının arkasından yemek borusunun olduğu yere geri gelmesidir.

Boğaz Yanması Niçin Olur?

Boğaz yanması nedenleri şu şekildedir;

En aşina mazeret gücenmiş olan soğuk algınlığıdır. Uçuk, ara sıra ortaya çıkarken boğazda bir ağrı olmasına da niçin olur. Geniz kısmında yaşanan akıntıyı unutmamak gerekli. Özellikle kış aylarında görülen grip rahatsızlığından nedeniyle bir kişinin boğaz bölümünün ağrıması son derece normaldir. Tüm bunlara ek olarak entero, parainfluenza virüsü de boğazın ağrımasına niçin olabilir.

Boğaz Yanmasına Neler İyi Gelir?

Boğaz yanmasına ne iyi gelir: En çok kullanılan yöntemlerin başında meyve pastilleri kazanç. Bunun birdenbire fazla türü vardır. Gün içinde emmek yeterlidir. Doğaüstü bir formül olarak tanımlanan tuzlu su, boğaz ağrısının ortaya çıkmış olduğu anlarda kullanılır. Etkisini çok kısa bir vakit dilimi içinde gösterir. Bir kadeh suyun içine konulacak olan tuz su ile gargara gerçekleştirmek gerekir. Günde 3 ya da 4 kere olacak şekilde bunu gerçekleştirmek uzmanlara kadar fazla sık öğüt edilen bir yöntemdir. Ama bunu hiçbir şekilde yutmamaya itina göstermek gerekir. Boğaz yanmasını ortadan kaldırabilmek için bununla beraber Hindistan cevizi yağını da kullanabilirsiniz. Bunu hazırlayabilmek namına gerekli olan şeylerin içinde iki yemek yemek kaşığı dek limon suyu, bir yemek kaşığı dolusu bal ve iki yemek kaşığı dek Hindistan cevizi yağına gereklilik duyacaksınız. Bir tava içine yağı döktükten sonra limon suyunu içine koyun. En son olarak balı eklemek şarttır. Kısık olacak bir ateşte özenli bir biçimde kaynatmalısınız. Bunun ardından soğumasını bekleyin ve tüketmeye başlayın. Boğaz yanmasına çözüm arayanlar için daha ayrı bir karışım daha var. O da; tuz, karabiber ve suyla hazırlanıyor. Hepsinden bir kaşık olması yeterli olacak. Bunları sıcak suyun içine koyun ve kaynatmaya başlayın. Güzel bir biçimde karıştırdıktan daha sonra tüketebilirsiniz.

Boğaz yanmasına ne iyi gelir: Çok sık kullanılan bitkilerin içinde yer alan zencefil, boğaz yanması gibi bir soruna aleyhinde her daim önerilir. Limonla beraber tüketilmesi gerekir. Bir bardak suyun içine yarım yemek kaşığı değin zencefil koyun. daha sonra bal ekleyin. Bir miktarın limonun da sıkılması gerekiyor. Karışım bu şekilde hazırlanmış olur. Bunu tüketerek boğazınızda ortaya çıkmış olan yanmanın geçmesini sağlayabilirsiniz.

İLİşKİLİ HABERLER Boğaz Ağrısını Anında Kesen Muhteşem Tarif!

Boğaz Ağrısını Derhal Kesen Harikulade Tanımlama!

Faranjit Boğaz Ağrısına Ne İyi Gelir?

Boğaz Iltihabı Boğaz Ağrısına Ne İyi Kazanç?

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.