DOLAR 32,6078
EURO 34,8089
ALTIN 2.494,00
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 20°C

Boğaz Ağrısı Korona Belirtisi mi?

09.06.2020
A+
A-

Hangi Belirtiler Gösteriliyor?

Boğaz ağrısı korona belirtisi mi; bu hastalık dahilinde net bir boğaz ağrısından ziyade öksürük şikayeti kendini göstermektedir. Kuru öksürük olarak da tanımlanan balgam üretilmeyen lakin geçmek bilmeyen bir öksürüğün varlığı sıkıntı yaratan esas hususlar aralarında bulunuyor. Bu durumda boğaz ağrısı öksürmenin sonrasında meydana gelen tahriş olarak da yorumlanabilir.

Solunum yolu hastalığı olarak da tanımlandığı için aynı zamanda yayılım hızı da artma göstermektedir. Bulaşıcılığı Covid 19dan daha yüksek olan çoğu öbür rahatsızlık bulunuyor. Fakat bunlar solunum yolu ya da partikül aracılığı ile bulaşmadığı için insanları tehdit etme olasılığının da büyük oranda azaldığı görülüyor. Covid-19 virüsünün engellenmesi ve etkisinin azaltılması için elbette koruma önlemlerine çok dikkat etmeniz gerekiyor. Oysa bu koruma önlemleri ile verimli bir azalma elde edilebilir.

Taşıyıcı Kişiler Uyarı!

Bulgu gösterilmesi hastalığın yoklama altına alınması ve yayılımının azaltılması için bir şanstır. Bir Takım kişilerde herhangi bir bulgu göstermedikleri halde taşıyıcılık arz eden bir durum laf konusudur. Bu taşıyıcılığı bildiren kişilerin direkt olarak hastalığın farkında olunmadan etrafa yayılmasını da beraberinde getirmektedir. Her vatandaşın taşıyıcı olma olasılığı vardır, böylece şahısların de sosyal mesafeye uyarı etmesi ve bununla birlikte maske kullanması nasihat ediliyor. Bu hastalık ile savaşmanın en basit yollarının başında, her kişinin hastalığa yakalanmaya çok açıkmış davranması geliyor. Ne derece ihtiyatlı olursanız ayrıca kendinizi hem de etrafınızdaki kişileri koruma altına alınmasına o derece muavin olursunuz.

Bulaşıcılık Sıcaklıkların Artması ile Azalacak Mı?

Yapılan araştırmalara kadar virüsün bulaşma olasılığının yaz mevsiminde daha düşük olduğu fark edilmektedir. Bulaşıcılığın yazın düşmesinin ana sebebi şahısların daha açık mekanları tercih etmesidir. Hem kış aylarında farklı grip türlerinin en yüksek noktaya ulaştığı bir salgın dönemi hali hazırda yaşanır. Bu tür hususlar kişilerin Covid ile ayrı grip ve soğuk algınlığı belirtilerini karıştırmalarına da niçin olabilir.

Tat ve Koku Kaybı Oluşur Mu?

Boğaz ağrısı korona belirtisi mi; lezzet ve koku kaybı en sık meydana gelen sıkıntılar arasında yer alıyor. Bu şaşırtıcı bir belirtidir. Mesela öteki grip çeşitlerinde de belirtilmiş bir süre koku ve tat duyularında azalma meydana gelebiliyor. Fakat Korona virüsünün etkisi ile şahısların koku alma kabiliyetlerinin neredeyse ayrıntılarıyla ortadan kalktığı da görülen ayrıntı arasındadır. Bu alanda özellikle bağışıklığı yüksek olan şahısların öksürük gibi belirtilerden ziyade lezzet ve koku kaybı unsurunu gösterdikleri fark ediliyor. Hastalığın yayılımının engellenmesi için bu tür bütün detayları göz önünde bulundurarak süreci takip etmeniz gerekir.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.