DOLAR 32,3660
EURO 34,8027
ALTIN 2.399,58
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Böbrek Sağlığını Bu Şekilde Koruyabilirsiniz

13.06.2020
A+
A-

Sigara içmenin böbreklere kan akımını yavaşlatarak böbrek fonksiyonlarının azalmasına neden olduğunu bildiren Nefroloji Uzmanı Dr. Serdar Osman Nalçacı, böbrekleri korumak için yapılması gerekenlere dair önemli açıklamalarda bulundu.

“TOPLUMUN 3’TE 1’İNİN BÖBREK HASTALIĞI RİSKİ TAŞIYOR”

Dr. Nalçacı, her 6-7 erişkinden birinin kronik böbrek hastası olduğunu ve toplumun 3’te 1’inin böbrek hastalığı riski taşıdığına dikkat çekti.

Kronik böbrek hastalığının Türkiye’de de kayda değer bir sorun olduğunu ifade eden Nefroloji Uzmanı Dr. Serdar Osman Nalçacı, Türk toplumunda kronik böbrek hastalığı görülme sıklığının .7 olduğunun altını çizdi.

AĞRI KESİCİLER BÖBREKLERE ZARAR VERİYOR

İbuprofen ve Naproksen gibi sızı kesicileri kesin bir vakit her gün kullanan hastaların bu durumu doktora söylemeleri ve böbrek fonksiyonlarını denetim ettirmeleri konusunda uyarıda yer alan Dr. Serdar Osman Nalçacı, “Bu ilaçlar bilhassa yaşlılarda böbrek yetmezliğinin önemli bir nedeni’’ dedi.

İdrarda azalma ya da idrarda kesilme böbreklerdeki hasarın belirtilerinden biri olacağını bildiren Dr. Serdar Osman Nalçacı, tehlike altında olan kişileri şöyle sıraladı:

 “şeker hastalığı olanlar, kronik böbrek hastalığı olan kişiler, yürek kateterizasyonuna giren hastalar, kardiyak bypass cerrahisi yapılan hastalar, yürek yetmezliği olan kişiler, karaciğer hastalığı olan ve yaşlı hastalar.”

YAĞSIZ YİYECEKLERLE BESLENİN

Böbrek hastalıklarının yaşam tarzına tabi olarak da gelişebileceğini belirten Dr. Serdar Osman Nalçacı, günde 2-2,5 litre su içmenin böbrek sağlığını korumanın en iyi olduğunu söyleyerek şu açıklamalarda bulundu:

 “Yüksek kan şekeri ve yüksek tansiyon kaynaklı riskleri azaltmak için sağlıklı, düşük yağlı besleniniz. Alıştırma yapmak da kan basıncı ve kan şekeri kontrolüne muavin olmaktadır. Yüksek tansiyon ya da şeker hastalığınız varsa böbrek fonksiyonlarınızı uyumlu aralıklarla denetim ettirin,”

İLİşKİLİ HABERLER Beyin Sağlığını Koruduğu Ortaya Çıktı

Beyin Sağlığını Koruduğu Ortaya Çıktı

Kalp Sağlığını Koruyan Baharatlar

Kalp Sağlığını Koruyan Baharatlar

Göz Sağlığını Tehdit Eden Bu Belirtilere Dikkat!

Göz Sağlığını Tehdit Eden Bu Belirtilere Dikkat!

Akciğere Ne İyi Gelir?

Akciğere Ne İyi Kazanç?

İLİşKİLİ GALERİLER Böbreklerin Çalışmasına Yardımcı Besinler

Böbreklerin Çalışmasına Yardımcı Besinler

Bu Besinleri Bol Bol Tüketin! İşte En Sağlıklı Besinler

Bu Besinleri Bol Bol Tüketin! İşte En Sağlıklı Besinler

Akciğer Sağlığı İçin Protein Tüketimi Çok Önemli

Akciğer Sağlığı İçin Protein Tüketimi Çok Kayda Değer

Bu Besinler Damar Tıkanıklığının Önüne Geçiyor

Bu Besinler Damar Tıkanıklığının Önüne Geçiyor

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.