DOLAR 32,2020
EURO 35,0069
ALTIN 2.504,53
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 25°C
Çar 22°C

Block’un Bitcoin Yatırım Kararı ve Vizyonu

Block’un Bitcoin yatırım kararı ve vizyonu hakkında detaylı bilgilere ulaşın. Geleceğin en popüler kripto para birimine olan yaklaşımlarını keşfedin.

05.05.2024
A+
A-

Block’un Bitcoin Yatırım Kararı

X’in kurucu ortağı Jack Dorsey‘in sahibi olduğu finansal teknoloji şirketi Block, Bitcoin yatırımıyla dikkatleri çekti. Şirket, ilgili ürünlerden elde edilen tüm kârın %10’unu aylık BTC alımlarına yatırmaya karar verdi. Q1 2024 kazanç raporunda hissedarlara konuşan Dorsey, kararın birkaç nedenini özetledi ve yatırımcıların neden bu karara odaklandığını açıkladı.

Bitcoin’in Önemi ve Block’un Vizyonu

Block’un sahibi Jack Dorsey, Bitcoin’in dünyanın ihtiyaç duyduğu merkezi olmayan açık bir para protokolü için en iyi aday olduğunu belirtti. BTC’nin internetin yerel para birimi haline geleceğini savunan Dorsey, kripto paranın kullanıcılarına hızlı ve güvenilir hizmet sağlayacağını dile getirdi. Ayrıca, Block’un Bitcoin’i günlük işlemler için daha kullanılabilir hale getirme hedefine vurgu yaptı.

  • Dorsey, internetin yerel para birimine sahip olmasının önemli olduğunu ve en etkili protokolün Bitcoin olduğunu belirtti.
  • Block, Bitcoin’i bir değişim aracı olarak kullanmayı ve Nakamoto’nun whitepaper’ında belirtilen sorunu çözmeyi amaçlıyor.

Block’un Performansı ve Yatırım Miktarı

Block'un Performansı ve Yatırım Miktarı

Block, aylık Bitcoin alımlarına ek olarak Bitcoin madencilik donanımı geliştirmekte ve şu ana kadar 220 milyon dolarlık yatırım yapmıştır. 2024 yılının ilk çeyreğinde elde ettiği 5,96 milyar dolarlık gelir, Wall Street analistlerinin tahminini aşarak %3,54 oranında artmıştır. Firmanın brüt kârı da YOY %22 artarak 2,09 milyar dolara ulaşmıştır.

  • Block, 2024 yılında Bitcoin’e olan yatırımını %160 artırarak 537 milyon dolara çıkarmıştır.
  • Cash App’in brüt kârı %25 artışla 1,26 milyar dolara ulaşmıştır.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.