DOLAR 32,5192
EURO 34,9079
ALTIN 2.423,37
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Blizzard, 3 Yıldır Aralıksız Geliştirilen World of Warcraft’ın Mobil Oyununu İptal Etti

04.08.2022
A+
A-

Mobil oyunların oyun sektörü üzerindeki etkisi artık hemen herkes tarafından bilinen bir gerçek. Büyük oyun firmaları da ellerindeki markaları mobil oyun platformlarına taşımak için çalışıyor. Bunlardan biri de Blizzard.

Oyun devi bir süredir World of Warcraft’ın bir mobil oyunu üzerinde çalışıyordu. Gelen haberlere göre firma, şartlardaki anlaşmazlıklar yüzünden projeyi iptal etti. İptal öncesinde proje üzerinde üç yıl boyunca çalışmalar devam etmişti. 

Blizzard’ın planları sekteye uğradı

blizzard

Aslında Blizzard uzun zamandır mobil piyasasıyla dirsek temasında olsa da, firma özellikle son birkaç yılda bu pazarda ciddi yatırımlar yapmaya başlamıştı. Daha önce Warcraft evreninde geçen Archlight Rumble adlı oyunu duyuran firma, aslında bu oyuna ek olarak bir başka yapımla daha oyunseverlerin karşısına çıkacaktı. 

Bloomberg’in haberine göre Blizzard ve NetEase, World of Warcraft’ın yan oyunu olarak tasarlanan ve Neptune kod adıyla geliştirilen projeyi iptal etti. Bu oyunda oyuncular yine tek bir karakteri yönetecekti ancak evrenin farklı bir dönemine şahitlik edecektik.

İptalin nedenleri tam olarak açıklanmamış olsa da her iki firma içinden kaynaklara göre iki taraf, şartlar konusunda anlaşmazlığa düştü ve bunun sonucu olarak da açıklanmamış oyun iptal edildi. Bu ikilinin daha önce de Pokemon Go tarzı bir oyun üzerinde çalıştıkları ancak sonradan oyunun iptal edildiği söylenmişti. 

Öte yandan daha önce Hearthstone ile başarılı bir süreç geçiren Blizzard, yakın zamanda Diablo Immortal’ı da hayranlarının beğenisine sunmuştu. Oyunun kazanç elde etme şekli tartışmalı olsa da aldığı tepkiler olumlu olmuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.