DOLAR 32,2020
EURO 35,0069
ALTIN 2.504,53
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Bitfinex Veri İhlali İddiaları ve Sahte Sızıntı İddiaları

Bitfinex’in veri ihlali iddiaları ve sahte sızıntı iddialarıyla ilgili detaylı bilgiler. Güvenlik açıkları ve kullanıcı verilerinin güvenliği hakkında tartışma.

04.05.2024
A+
A-

Bitfinex Veri İhlali İddiaları

Kripto para piyasası yeniden ivme kazanırken, piyasadan hack haberleri gelmeye devam ediyor. Sıcak bir gelişmede, Bitfinex’in veri ihlali yaşadığı yönünde iddialar var. Buna göre, borsa 2,5 TB veri ve 400.000 müşteri bilgisi içeren bir veri ihlali yaşadı. Bu arada Bitfinex, konuya ilişkin herhangi bir doğrulama yapmadı. Bununla birlikte, Tether CEO’su ve Bitfinex CTO’su Paolo Ardoino, veri ihlalinin doğru olmayabileceğine dair bir açıklama yaptı.

İddia: Kripto Para Borsası Ciddi Veri İhlali Yaşadı!

On-chain dedektif Shinoji Research’e göre, Bitfinex’te potansiyel olarak 400.000 kullanıcıyı etkileyen ve 2,5 terabayt verinin çalınmasıyla sonuçlanan bir veri ihlali meydana geldi. Bu arada, Bitfinex’in bu bilgiyi henüz doğrulamadığını belirtmek gerekiyor. Shinoji Research, saldırıdan FSociety fidye yazılım grubunun sorumlu olduğunu iddia etti. Ayrıca, kullanıcı adları ile düz metin şifreleri içeren bir sayfaya bağlantılar sağladığını belirtti.

  • Çalınan verilerin büyüklüğü, hacker’ların Bitfinex’in kuruluşundan bu yana tüm KYC belgelerine erişebildikleri anlamına geliyor.
  • Hacker’lar, taleplerinin karşılanmaması halinde tüm kullanıcıların KYC belgelerini sızdırmakla tehdit etti.
  • İhlalin geçerliliğini doğrulayan 2 faktörlü kimlik doğrulama uyarısı alındı.

Bitfinex Veri Sızıntısı Sahte Bir Olay Mı?

Gelişmenin haberlere düşmesinden sonra Tether CEO’su ve Bitfinex CTO’su Paolo Ardoino, X platformu üzerinde uzun bir açıklama yaptı. Ardoino, Bitfinex veri sızıntısının muhtemelen sahte bir olay olduğunu ileri sürdü. Bu sav için aşağıdaki hususları gerekçe olarak gösterdi:

  • Örnek veriler 22.500 e-posta ve şifre kaydı içeriyor.
  • Bitfinex düz metin şifreleri saklamadığı gibi 2FA şifrelerini de düz metin olarak saklamıyor.
  • Şüpheli bilgisayar korsanları Bitfinex ile iletişime geçmedi.

Bitfinex CTO’su: Bu Bir FUD, Fonlar Güvende!

Bitfinex CTO’su, “Bunun tamamen FUD olduğuna inanmakla birlikte, hiçbir şeyin gözden kaçmadığından emin olmak için bilgileri incelemeye devam edeceğiz. Fonlar güvende.” dedi. Bunlara ilave olarak şu hususların altını çizdi:

  • Farklı güvenlik araştırmacıları ihlali abartmak için acele ettiler.
  • Sistemler üzerinde derin bir analiz yapıldı ve herhangi bir ihlal tespit edilmedi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.