DOLAR 32,3505
EURO 35,1028
ALTIN 2.309,84
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Bitcoin’deki Tarihi Yükseliş, Hız Kesmeden Devam Ediyor: 51 Bin Dolar da Aşıldı

17.02.2021
A+
A-

Son yılların hem en çok kazandıran hem de en çok kaybettiren yatırım aracı Bitcoin, yepyeni bir ralliye başlamış durumda. Dün, tarihinde ilk kez 50 bin dolar sınırını aşan Bitcoin, bugün 51 bin 700 dolar seviyesini aştı. 1 saatlik grafiklerde sekme olmaksızın 4 kez 50 bin dolar üzerinde mum yakmayı başaran Bitcoin, ağız sulandırmaya devam edecek gibi görünüyor. Bu yatırım aracının saat 15:43 itibarıyla değeri ise 51 bin 330 dolar bandında.

Bitcoin’deki yükseliş yatırımcıları sevindiriyor olsa da Bitcoin’den türevlenen “altcoin“lerin halinin içler acısı olduğunu belirtmek gerekiyor. Bu da yatırımının tamamını ya da büyük bir bölümünü altcoinlerde tutan yatırımcıları tedirgin ediyor. Zira altcoinlerin neredeyse tümü, an itibarıyla değer kaybetmeye devam ediyorlar. Bunun en büyük nedeni ise Bitcoin’in bu dalgalı hareketleri yapıyor oluşu.

JPMorgan, Bitcoin’deki dalgalanmadan rahatsız

Bitcoin

ABD’nin en büyük finansal hizmetler şirketinden bir tanesi olan JPMorgan, Bitcoin’de yaşanan bu yükselişi değerlendirdi. Konuyla ilgili yapılan açıklamalarda, yükselişin yatırımcının yüzünü güldürdüğü ancak dikkatli olunması gerektiği ifade edildi. JPMorgan analistleri, dalgalı hareketler bitmedikçe, Bitcoin’deki yükseliş rallisinin sürdürülebilir olmadığını belirtiyorlar. Bu arada, yaşanan yükselişlerle birlikte Bitcoin’in piyasa değerinin 1 trilyon dolar seviyesine çok yaklaştığını hatırlatalım.

Bitcoin’deki yükseliş, ülkemizdeki kripto para yatırımcıları tarafından da takip ediliyor. Twitter gibi sosyal medya platformlarındaki genel havaya baktığımızda, ülkemizdeki yatırımcılarda da genel bir panik ortamının oluştuğunu görmekteyiz. Benzer bir şekilde on binlerce takipçisi olan profesyonel yatırımcılar da şu sıralar, Bitcoin’in gidişatı ile ilgili kesin bir şey söyleyemiyorlar. Popüler yatırımcılardan bir tanesi olan Dr.Hardfork, piyasada ciddi bir düşüş beklentisi olduğunu ancak bunun tam tersi durumun da yaşanabileceğini ifade ediyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.