DOLAR 32,2113
EURO 35,0185
ALTIN 2.502,59
BIST 10.739,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
25°C
Parçalı Bulutlu
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C
Cts 22°C

Bitcoin Fiyatında Yaşanan Düşüş

Bitcoin fiyatında yaşanan düşüşü detaylı olarak inceleyin. Son günlerdeki değişimleri ve etkilerini öğrenmek için makalemizi okuyun.

30.04.2024
A+
A-

Bitcoin (BTC) fiyatı %5,6’dan fazlasını kaybederek yaklaşık 62.500 dolara geriledi. Bu keskin düşüş, BTC’nin önceki hafta 62.243 dolar civarında seyretmesiyle göreceli bir istikrar döneminin ardından geldi. Ethereum, Solana, XRP ve diğer büyük altcoinlerin önemli kayıplar yaşaması, daha geniş pazarda Bitcoin’in sıkıntılarını yansıtıyordu. Kripto para birimlerinin toplam piyasa değeri %3 oranında düşerek 2,42 trilyon dolara yerleşti ve bu da kötümser bir piyasa hissiyatının resmini çiziyor.

Analizler ve Uyarılar

Analizler ve Uyarılar

Popüler YouTube kanalı Crypto Banter, daha önce izleyicileri aşırı coşkuya karşı uyararak hafta sonu fiyat artışlarının genellikle düşük likidite dönemlerinde meydana geldiğini ve değişken geri dönüşlere duyarlı hale getirebileceğini belirtmişti. Kriptodaki kan banyosunun ardındaki nedenler çok yönlü olmaya devam ediyor. Analistler, Japon Yeninin ABD doları karşısında zayıflamasından kaynaklı endişelere dikkat çekiyor.

Uzun Vadeli Perspektif ve Yatırım Tavsiyeleri

Uzun Vadeli Perspektif ve Yatırım Tavsiyeleri

Analistler, faiz oranları ve para politikasına ilişkin kararların kripto dahil tüm piyasalarda yatırımcı duyarlılığı ve varlık değerlemeleri üzerinde geniş kapsamlı sonuçlar doğurabileceğinden, merkez bankası politikalarını, özellikle de yaklaşan FED toplantısını izlemenin önemini vurguluyor. Önde gelen kripto fenomeni Raoul Pal, mevcut aşamayı Bitcoin için bir “çılgınlık bölgesi” olarak nitelendirerek yatırımcıları güçlü ağ etkilerine ve ölçeklenebilirliğe sahip projelere odaklanmaya teşvik ediyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.