DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

Bitcoin değeri düştü! Kripto para sektörü karıştı!

15.11.2018
A+
A-

Geçtiğimiz aylarda 6.500 dolar seviyesinde olan Bitcoin değeri bugün ciddi bir kayıp verdi. Açıklanan yeni rakamlara göre Bitcoin, 1000 dolar değer kaybederek 5500 dolar seviyesine geriledi.

Kripto para devi Bitcoin yaklaşık olarak yüzde 14 değer kaybederek gündemini damgasını vurmuş durumda. Söz konusu durum hakkında yayınlanan rapora göre, sanal para biriminin geçtiğimiz yıl kripto pazar hacmi 96 milyar dolara gerilemişti.

Bu durum yatırımcıların gözünü bir hayli korkutsa da sanal para birimi hızla pazar hacmini genişleterek yeniden zirveye ulaşmıştı. Şimdi ise pazar hacmini yeniden gerileten sanal para birimi 180 milyar dolar seviyesinde yol almaya devam ediyor.

Tabi tek değer kaybının Bitcoin’de olmadığını da belirtelim. Bugün yaşanılan gelişme ile birlikte önde gelen birçok sanal birimi de ortalama yüzde 10’luk bir düşüş yaşadı.

Açıklanan rakamlara göre Ripple yüzde 9.2 değer kaybederken, Ethereum ise yaklaşık yüzde 13 değer kaybetti. Bunun haricinde ise Bitcoin Cash’De yaklaşık yüzde 8.7 bir düşüş yaşayarak yatırımcıları bir hayli tedirgin etti. Henüz söz konusu sert düşüşün neden yaşandığı bilinmezken, yetkililer yatırımcıların tedirgin olamaması konusunda da uyardı.

1 Bitcoin kaç Türk Lirası ediyor? Bitcoin değeri ne kadar?

Bitcoin değeri hakkında yorum yapmak için öncelikle metrikleri iyi okumak gerekiyor. Bu sanal para biriminin bağlı olduğu bir güç veya merkez bulunmadığı için fiyatını tamamen arz ve talep koşulları belirliyor.

Normal ekonomi şartlarında olduğu gibi talep artınca fiyat yükselirken, talep azalınca fiyat düşüyor. Ancak, bu sanal para birimi son yıllarda ciddi bir düşüş yaşamış olsa da, tekrar yükselişe geçtiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Bugün ise en güncel BTC değerine bakacak olursak, 1 BTC, 29.765,72 TL olarak bizleri karşılıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.