DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Birecik Kelaynak, Patlıcan ve Fıstık Festivali: Gelenekten Geleceğe Bir Şölen

Birecik Kelaynak, Patlıcan ve Fıstık Festivali: Gelenekten Geleceğe uzanan renkli bir şölen, kültür, lezzet ve doğa dostu kutlama.

26.09.2026
A+
A-

Birecik’in köklü kültürel mirası ile gastronomi ve tarımsal değerlerini bir araya getiren festival, yoğun katılım ve coşku ile başladı. Kaymakamlık ve Birecik Belediyesi’nin ortak çalışmasıyla düzenlenen etkinlikte, ilçenin simge değerleri olan kelaynaklar, coğrafi işaretle tescillenmiş Birecik patlıcanı ve Birecik fıstığı öne çıkarıldı.

Etkinliğin açılışında, Birecik Kaymakamı Osman Şahin, Birecik Belediye Başkanı Mehmet Begit ve diğer protokol temsilcileri ile çok sayıda vatandaş bir araya geldi. Çevre illerden ziyaretçilerin de ilgi gösterdiği festival, renkli görüntülerle devam etti. Protokol üyeleri ve katılımcılar, Birecik’in önemli yöresel ürünlerinden olan ve coğrafi işaretle tescillenmiş patlıcanın hasadını birlikte yaptılar.

KAYMAKAM ŞAHİN: 3 GÜN DOLU DOLU BİR PROGRAM OLACAK Şahin, festivali ilin değerlerini geniş kitlelere tanıtmanın önemli bir adımı olarak değerlendirerek, “Kaymaklık ve belediyenin iş birliğinde bu festivalimizi gerçekleştiriyoruz. Üç gün boyunca dolu dolu ve anlamlı bir program bizleri bekliyor. Birecik’in değerlerini daha çok kişinin bilgisine sunmak için çalışmaya devam edeceğiz. Tüm vatandaşlarımızı festivalimize davet ediyoruz.” dedi.

BAŞKAN BEGİT: HERKESİ BİRECİK’E BEKLİYORUZ Begit, yoğun ilginin kendisini sevindirdiğini dile getirerek, şehrin gastronomi potansiyelini ve misafirperverliğini vurguladı: “Çevre ilçelerden gelen ziyaretçiler festivalimizi büyük bir coşkuyla yaşatıyor. Birecik, başta gastronomi olmak üzere pek çok değeriyle görülmesi gereken bir merkez. Herkesi bu güzel şehri keşfetmeye davet ediyorum.”

ŞEF BİNGÖL: BİRECİK GASTRONOMİ ŞEHRİ Ramazan Bingöl, Birecik’in binlerce yıllık geçmişine ve zengin gastronomi kültürüne işaret ederek, “Birecik kökenleri çok eskiye uzanan bir şehir. Eskiden önemli bir liman olan bu bölge, bugün zırh kebabının köklerinde de kendini gösterir. Bu değerleri yeniden görünür kılacak bir dokunuşa ihtiyaç vardı; Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız bu hedefe güzel bir örnek teşkil ediyorlar. Ayrıca dünyanın en güzel kebaplarından biri olan Birecik Balcan Kebabını tatmanız için herkesi bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

FESTİVAL 3 GÜN SÜRECEK 25-26-27 Eylül tarihleri boyunca devam eden etkinlikler, yöresel lezzetler ve kültürel programlarla Birecik’in zenginlikleri ziyaretçilere gösterilecek. Yoğun katılımın etkisiyle, ilçenin gastronomi, tarım, kültür ve turizm potansiyelinin daha geniş kitlelere ulaştırılması hedefleniyor; değerler üç gün boyunca festival coşkusuyla yaşanacak.

Kaynak: Haberler.com

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.