DOLAR 32,4768
EURO 34,8126
ALTIN 2.420,37
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Birbirine benzeyen insanları incelediler

24.08.2022
A+
A-

Sözcü Gazetesi’nin haberine göre İspanya’nın popüler kentlerinden Barcelona’da yapılan bir araştırma, birbirine benzeyen insanların davranışları ve alışkanlıkları ile ilgili ilgi çekici sonuçlar ortaya çıkardı.

1999 yılından beri birbirine benzeyen ama akraba olmayan bireylerin fotoğraflarını çekerek toplayan Kanadalı sanatçı François Brunelle’in çalışmalarını inceleyen ve birbirine benzeyen insanlarla anket çalışması yapan Josep Carreras Lösemi Araştırmaları Enstitüsü, birbirine benzeyen 32 kişiyi inceledi.

Üç farklı yüz tanıma algoritmasıyla birbirine benzediği kanıtlanan kişilerin yaşam tarzlarını ve düşünce tarzlarını inceleyen bilim insanlarının arşatırması Cell Reports isimli dergide yayınlandı.

Araştırma sonucunda birbirine benzeyen insanların alışkanlıklarının ve davranış şekillerinin de birbirine benzediği ortaya çıktı. Bilim insanları, “Yüz hatları birbirine benzeyen insanların ya ikisi de sigara içiyor ya da ikisi de sigara içmiyor. Bu kişilerin eğitim seviyelerinin de benzer seviyede olduğu görüldü. Bu kişilerin boy ve kilolarının da birbirine yakın olduğu tespit edildi” açıklamasını yaptı.

Araştırmayı yürüten bilim insanlarından Manel Esteller, İngiliz The Times gazetesine konuşarak araştırmanın detaylarını paylaştı. Esteller, “Birbirine benzeyen bireyler ya sağlak ya da solak oluyor. Her ikisinde de alerji, astım ya da göz sorunları olabiliyor. Bu kişilerin spordan hoşlanma ya da sporu sevmeme alışkanlıkları da birbirine benziyor” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.