DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Bir Taylor Swift Hayranı, Dünyaca Ünlü İsimlerin Spotify Sayfalarını Hackledi

03.12.2020
A+
A-

Spotify kullanıcıları, dün itibarıyla “2020 Özeti” listesiyle meşgulken, platformda gözlerden kaçan bir olay yaşandı. Taylor Swift hayranı bir bilgisayar korsanı, aralarında Dua Lipa, Lana Del Rey, Future ve Pop Smoke gibi dünyaca ünlü müzisyenlerin profil sayfalarını hackledi. Müzisyenlerin biyografilerinin yer aldığı bölümlerde değişiklik yapan bilgisayar korsanı, Donald Trump ve Taylor Swift’le ilgili mesajlar yayınladı. 

Kendisine “Daniel” ismini veren bilgisayar korsanı, sanatçıların profil fotoğraflarını da değiştirdi. Kendisine ait olduğu düşünülen bir fotoğraf paylaşan Daniel, insanları Snapchat’ten kendisini takip etmesi için de istekte bulundu. Bilgisayar korsanı, yaptığı değişikliklerin tümünde “Trump 2020” ve “En iyisi, kraliçem Taylor Swift” ifadelerini kullandı. 

Spotify’ın çabuk davranması, saldırının devam etmesini engelledi

Spotify'a hack girişimi

Dünyaca ünlü müzisyenlerin profil sayfalarını eş zamanlı olarak değiştiren bilgisayar korsanı, Spotify yetkililerinin dikkatinden kaçamadı. Oldukça çabuk bir şekilde reaksiyon gösteren yetkililer, sanatçıların profillerini eski haline getirdiler ancak konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. Haliyle Spotify’da nasıl bir güvenlik zafiyeti yaşandığı da şu an için belirsizliğini koruyor.

Spotify, sadece sanatçılar için “Spotify for Artists” isimli bir hizmet sunuyor. Sanatçılar, bu hizmeti kullanarak şarkılarıyla ilgili detaylı verilere ulaşabiliyor, profil sayfalarında düzenlemeler yapabiliyorlar. Saldırının yapılabilmesini sağlayacak tek durumunsa bu hizmet olduğu düşünülüyor. Ancak bilgisayar korsanının, sanatçıların Spotify for Artists hesaplarına nasıl ulaştığı henüz bilinmiyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.