DOLAR 35,4658
EURO 36,6342
ALTIN 3.059,14
BIST 9.739,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 7°C
Çok Bulutlu
İstanbul
7°C
Çok Bulutlu
Per 9°C
Cum 9°C
Cts 10°C
Paz 11°C

BioNTech’in kanser aşıları geliyor!

18.10.2022
A+
A-

Habertürk’ün haberine göre BioNTech’in kurucularından Uğur Şahin ve Özlem Türeci’den kanser aşılarıyla ilgili açıklama geldi. BBC’ye konuşan Şahin ve Türeci, kanseri hedef alan aşıların 10 yılın sonundan önce mevcut olabileceğini duyurdu.

ŞİRKETİN KLİNİK DENEME FAZINDAN BİRKAÇ KANSER AŞISI VAR

Prof Türeci, BioNTech’in Covid aşısının kalbindeki mRNA teknolojisinin, koronavirüs yerine kanser hücrelerine saldırması amacıyla hazırlanması için nasıl yeniden kullanılabileceğini anlattı.

BioNTech, pandemi başlamadan önce mRNA kanser aşıları üzerinde çalışıyordu ancak firma küresel acil durum karşısında Covid aşıları üretmek için rotasını çevirdi. Firmanın şu anda klinik deneme fazında birkaç kanser aşısı bulunuyor.

BioNTech, bağırsak kanseri, melanom ve diğer kanser türleri için tedaviler geliştirmeyi umuyor; ancak önünde önemli engeller olduğu kaydediliyor. Tümörleri oluşturan kanser hücreleri, çok çeşitli farklı proteinlerle kaplanabilir, bu da tüm kanser hücrelerini hedef alan ve sağlıklı dokuları hedef almayan bir aşı yapmayı son derece zorlaştırabilir.

COVID AŞISI DENEYİMİ KANSER AŞISINI HIZLANDIRACAK

Prof. Dr. Türeci, BioNTech’in pandemi sırasında mRNA aşılarını daha hızlı üretmeyi öğrendiklerini ve insanların bağışıklık sistemlerinin mRNA’ya nasıl tepki verdiğini daha iyi anladıklarını ve Covid aşısının yoğun gelişimi ve hızlı sunumunun, ilaç düzenleyicilerin aşıları nasıl onaylayacakları konusunda çalışmalarına da yardımcı olduğunu ifade ederek, “Bu kesinlikle kanser aşımızı da hızlandıracak” dedi.

Öte yandan Türeci, temkinli davrandıklarını belirterek, “Bilim insanları olarak kansere çare bulacağımızı söylemekten her zaman çekiniyoruz. Birtakım atılımlarımız var ve onlar üzerinde çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.