DOLAR 32,2005
EURO 34,9908
ALTIN 2.508,02
BIST 10.708,10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Sal 25°C
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C

Binden Fazla Yıldızdaki Akıllı Yaşam Formlarının Dünya’daki Hayatı Gözlemleyebileceği Tespit Edildi

23.10.2020
A+
A-

Gelişen teknoloji, bilim insanlarının yalnızca yüzlerce, hatta binlerce ışık yılı uzaklıktaki yıldızları yakından incelemesini mümkün kılmakla kalmadı, aynı zamande yıldızların etrafındaki bir yörüngede dönmekte olan gezegenleri ve bu gezegenlerin atmosferlerine dair bilgileri tespit edebilmeyi de mümkün kıldı.

Yeni bir çalışma gerçekleştiren bilim insanları, Dünya’ya maksimum 326 ışık yılı uzaklıkta bulunan 1.004 ayrı yıldızın etrafında dönmekte olan gezegenlerdeki olası gelişmiş yaşam formlarının Dünya’nın atmosferini inceleyebileceğini, dolayısı ile de Dünya’da yaşam olduğunu keşfedebileceklerini ortaya koydu.

1.004 ayrı gezegendeki olası yaşam formları, Dünya’da yaşam olduğunu tespit edebilir

dünya

Yayınlanan makaleye göre söz konusu yıldızlardan 508’inin, Dünya Güneş’in önünden geçerken 10 saatlik bir gözlem süresi bulunuyor ki bu süre, gezegenimizin atmosferini incelemek ve yaşamsal verileri tespit etmek için son derece yeterli görülüyor. Lehigh Üniversitesi’nden astrofizikçi Joshua Pepper, tespit ettikleri 1.000’den fazla yıldızdaki akıllı yaşam formlarının Dünya’yı Güneş’in önünden geçerken gözlemleyebileceğini ifade etti.

Bilim insanlarına göre tespit edilen 1.004 yıldızın yaklaşık yüzde 5’i, akıllı bir yaşam formu barındırmak için fazla genç. Ayrıca geriye kalan yüzde 95’i de 326 ışık yılı uzaklık sınırına yakın bir bölgede bulunuyor. Bilim insanlarına göre belirlenen yıldızlardan en yakını, gezegenimize yalnızca 28 ışık yılı uzaklıkta. Yine de bilim insanlarına göre yıldızların Dünya’dan uzakta olması, gözlem süresinin uzaması açısından daha faydalı.

Bilim insanlarına göre gelecekte Dünya’yı gözlemleme imkanı yakalayacak daha fazla yıldız bulunuyor. Örneğin şu an Dünya’yı gözlemleyemeyen Teegarden yıldızı adlı bir kırmızı cüce, mevut hareket hızını koruması haline 2044 yılında Dünya’yı gözlemleyebilecek ve Dünyamızdan yalnızca 12 ışık yılı uzaklıkta bulunuyor. Bilim insanları, söz konusu çalışmada yeni hedeflerinin tespit edilen 1.004 yıldızda yaşam belirtileri aramak olduğunu ifade ediyorlar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.