DOLAR 32,3958
EURO 34,5477
ALTIN 2.377,63
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Bill Gates’ten Corona virüsü aşısı için haber var! Microsoft’un kurucu ortağı Bill Gates, bir tane Corona virüsü aşısı için yedi farklı aşı adayı seçtiğini…

03.04.2020
A+
A-

Bill Gates, gelecek vaat eden yedi adet Corona virüsü aşısı için fabrikalar inşa etmeye başlayacak. Milyarder Bill Gates, Cuma günkü The Daily Show bölümünde yayınlanan bir bölümde, Trevor Noah’a hayırsever kuruluşu Gates Vakfı’nın Corona virüsü salgınıyla mücadele etmek için hükümetlerden daha hızlı seferber olabileceğini söyledi. Gates, “Vakfımızın bulaşıcı hastalıklarda derin bir uzmanlık alanı var. Salgını düşünerek aşı için hazırlıklı olmak adına bazı şeyleri finanse ettik.” dedi.

Bill Gates The Daily Show

Gates, mevcut aşı adaylarından ilk 7’sini seçtiğini ve onlar için üretim kapasitesi geliştirdiğini söyledi. “En fazla ikisini seçecek olsak da, fabrikaların hepsini yedi tanesi için finanse edeceğiz, bu yüzden seri olarak ‘hangi aşının işe yaradığını’ söyleyeceğiz.” dedi. Gates, geliştirmesinin yaklaşık 18 ay sürebileceğine inandığı bir aşı için en iyi ve hızlı yöntemin bu olduğunu söyledi. Gates harcayacağı paralar hakkında da düşüncelerini belirtti. Milyader, kaybolacak milyar dolarların bu çalışmaya değeceğini söylüyor.

İşte Bill Gates’in Corona virüsü planı!

Microsoft’un kurucusu, Bill Gates, Salı günü, Corona virüsü ile mücadele etmenin en etkili yolu için bir çağrı yaptı. Gates, atılması gereken 3 adımlı bir süreci ortaya koydu.

Gates: ABD genelinde vaka sayılarının azalması 10 haftayı bulacak

ABD’de vaka sayılarının azalışa geçmesinin neredeyse 10 hafta kadar sürebileceğini söyleyen Gates insanların normal çalışma yaşamına dönmemesi gerektiğini ve izolasyon kurallarının gevşetilemeyeceğini söylemişti. Tüm bunların yanında, Bill Gates ve karısı Melinda Gates, Corona virüs ile savaşmak için 100 milyon dolar sözü verdi. Ayrıca Gates Vakfı, Washington’daki insanlara evde kendilerini test edebilmeleri için Corona virüsü test kitleri gönderdi.

Bill Gates’in konuk olduğu The Daily Show’u buradan izleyebilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.