DOLAR 32,5157
EURO 34,9332
ALTIN 2.423,79
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 18°C

Bilim İnsanları Umutlandırdı! Delta Varyantında Ye…

25.07.2021
A+
A-

Dünyada etkisi süren koronavirüste yeni varyant Delta hakkında araştırmalar devam ediyor. Çinli bilim insanları tarafından yapılan araştırmaya göre mutasyonun neden hızlı yayıldığı keşfedildi. Delta varyantı neden yayılıyor?

Delta varyantı, koronavirüs salgınında tüm dünyada korku salmaya devam ediyor. Hızla yayılması sebebiyle Dünya Sağlık Örgütü’nün de bir kaç ay içerisinde daha yaygın hale geleceğini belirttiği Delta varyantı hakkında, Çinli bilim insanları önemli bir keşfe imza attı.

Yayılımı durdurulamayan Delta varyantı, bilim insanlarının merceği altında. Delta varyantı hakkında umut içerisinde beklenen haber nihayet geldi.

DELTA VARYANTI NEDEN HIZLI YAYILIYOR? 

İngiliz Daily Mail gazetesindeki habere göre, yapılan araştırmalar kapsamında 63 Delta hastası ve 62 koronavirüs hastası inceleme altına alındı. Delta varyantının hızlı yayılma sebebinin vücutta kendisini daha süratli kopyalaması olduğu tespit edildi.

Haberin devamına göre, Delta ile efekte olanlardaki kopya rakamlarının, orijinal koronavirüse yakalananlara oranla 1000 kat daha çok olduğu belirlendi. Öte yandan varyantın orijinal virüsten 2 ila 3 kat daha hızlı bir şekilde yayılım gösterdiği tespit edildi. Bu sayede uzmanlar, hızla yayılan varyant ile daha güçlü mücadele edecek tedavi yöntemlerinin belirlenmesinin önünün açıldığı yorumunda bulundu.

DELTA VARYANTI İLE SEMPTOMLAR DEĞİŞTİ

İngiltere’deki önde gelen eğitim kurumlarından King’s College London’da görevli bilim insanları, hastalığın ‘şimdi farklı davrandığını’nı belirtiyor.

Virüsü inceleme altına alan bilim insanları yeni semptomları açıkladı. Bazı semptomlar listeden çıkarılırken, ölümcül Hint varyantı sonrası yeni belirtiler listeye ilave edildi. 

EN ÇOK GÖRÜLEN KORONAVİRÜS BELİRTİLERİ NELER?

Boğaz ve baş ağrısının, burun akıntısının artık en fazla tespit edilen koronavirüs semptomları olduğu açıklandı. 40’lı yaşların altındaki bireylerde baş ağrısı yüzde 66, boğaz ağrısı yüzde 53, burun akıntısı yüzde 49 ve ateş yüzde 42 oranında görüldü.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.