DOLAR 32,5671
EURO 34,9928
ALTIN 2.421,67
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Bu Besinlerin Tüketimine Uyarı!

27.06.2020
A+
A-

Beslenme ve Perhiz Uzmanı Kübra Tekay, “Eğer herhangi bir kronik hastalığınız yahut tüm meyvelerden ölçülü miktarda tüketmeyi öneriyoruz. Ancak bir takım meyvelere dikkat edilmesi gerekiyor. Karpuz, incir ve üzüm, bu üçü çok pozitif früktoz içerdiği için fazla tüketimini önermiyorum” diye konuştu.

İÇERİĞİNDE FRÜKTOZ YER ALAN MEYVELERE DİKKAT!

Bilhassa yaz aylarında serin serin tüketmesi hoş olan meyvelere dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Diyetisyen Tekay, “Eğer herhangi bir kronik hastalığınız yoksa bütün meyvelerden ölçülü miktarda tüketmeyi öneriyoruz. Fakat bir takım meyvelere uyarı edilmesi gerekiyor. Karpuz, incir ve üzüm, bu üçü fazla artı fruktoz içerdiği için pozitif tüketimini önermiyorum. Kan yağlarında artışa neden olup insülin direncini bozabiliyor. Bu yüzden bunları ölçülü miktarda tüketilmesini istiyoruz. Üzüm diğer meyvelere tarafından 30-50 kat daha pozitif antioksidan içerirken üzüme bilhassa diyabet hastalarının uyarı etmesi gerekmektedir. Yüksek miktarda fruktoz içerip bununla birlikte yüksek glisemik indeksi olduğu için diyabet hastalarında problem oluşturabiliyor. Bunun yerine şeker hastalığı hastalarına yeşil erik öneriyoruz. Yeşil eriğin ayrıca çözünür posa miktarı fazladır hem de glisemik indeksi düşük olduğu için kan şekerinde ani oynamalar yapmaz” dedi.

ÖDEM ATIYOR, MİGREN ATAKLARINA KARŞI KORUYOR!

Ödem sorunu yaşamış ve hipertansif olan kişilerin ‘sarı meyve grubu’ adı verilen şeftali, kayısı, kavun ve muz gibi meyveleri tüketmeleri konusunda öneride yer alan Besin ve Perhiz Uzmanı Tekay, ödeme iyi gelen bir öteki meyvenin de kiraz olduğunu hatırlatarak, “Sapından kendisine dek bol yararı olan kiraz, yüksek demir içeriği bir uçtan bir uca kan yapımını desteklerken migren ataklarına karşısında da koruyucudur. İçinde yer alan ‘kuarsetin’ maddesi ile bağışıklık sistemini güçlendirir ve alerjik hastalıklara karşısında korur. bununla beraber kadınlarda regl dönemlerinde oluşan şişkinliğin giderilmesine de yardımcıdır. Bu dönemde tekrar sıcaklardan nedeniyle bulantı, kusma, kan basıncı, hipoglisemiler ve ödem görülebiliyor. Kan Basıncı ve ödem gibi problemler için özellikle tuz yemeyi önermiyorum. Bol su tüketimini ve bilhassa günde yaklaşık 2.5 litre su tüketimini öneriyoruz. Bu şekilde hem yeni normalleşme döneminde hem yaz sıcaklarında dikkat ederseniz bedeninize iyi bakmış olursunuz” biçiminde konuştu.

İLİşKİLİ HABERLER Sivilce Yapan Besinler

Sivilce Yapan Besinler

Yaşlılığı Engelleyen Besinler

Yaşlılığı Engelleyen Besinler

Besinler Hakkında Hiç Bilmediğiniz Detaylar

Besinler Hakkında Hiç Bilmediğiniz Teferruat

İLİşKİLİ GALERİLER Unutkanlık Yaşıyorsanız Bu Besinleri Tüketin

Hafıza Kaybı Yaşıyorsanız Bu Besinleri Tüketin

Bu Besinleri Bol Bol Tüketin! İşte En Sağlıklı Besinler

Bu Besinleri Bol Bol Tüketin! İşte En Sağlıklı Besinler

Ramazan Boyunca Bu Besinlerden Uzak Durun!

Ramazan Boyunca Bu Besinlerden Uzaktan Durun!

Bu Besinler Damar Tıkanıklığının Önüne Geçiyor

Bu Besinler Damar Tıkanıklığının Önüne Geçiyor

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.