DOLAR 32,3689
EURO 34,7941
ALTIN 2.393,12
BIST 10.270,43
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Besinleri Doğru Tüketmezseniz Faydasını Göremezsiniz

24.07.2020
A+
A-

Özellikle aç karnına hızlı tüketebileceğimiz ve genellikle de sağlıksız olan besinleri tercih ederiz. Ancak bu durum fazlasıyla yanlıştır ve aç karnına tüketilecek olan yiyeceklere özellikle dikkat edilmesi gerekir. Bununla beraber, besinlerin vücudunuz için hangi yararları olduğunu ve hangi vitamin ve mineralleri size verdiğini bilmek de önemlidir.

Yumurta

Yumurta aç karnına tüketilmesi gereken en doğru besinlerin başında gelir. Aç karnına tükettiğinizde size sağlıklı bir protein kaynağı sunar. Bir tencerede haşlayabilir, kızartılmış ya da çırpılmış olarak yiyebilirsiniz. Fakat bunları yaparken kullandığınız yağları daima düşük seviyede tumanız gerekir.

Ceviz

Ceviz selenyum açısından oldukça zengindir. Mide asidini dengeler ve boş mide için tüketilmesi gereken doğru besinlerden bir tanesidir.

Papaya

Bu meyvenin papain adlı bir enzimi vardır. Papain, iyi sindirimi destekler ve kolon kanserine yakalanma riskini azaltır. Ayrıca içeriğinde lif, E ve C vitaminleri vardır.

Domates

Domates mide asidini artıran bir besindir. Aç karnına domates tüketilmesi midenizde problemler yaşamanıza neden olmaktadır.

Çay ve kahve

Aç karnına çay içmek mide bulantısına ve mide rahatsızlığına neden olabilmektedir. Kahve ise midenizin asidini artırma eğilimindedir. Bu, mide ekşimesi durumunu ve gastriti daha da kötüleştirir.

Hamur işi

Sabahın erken saatlerinde özellikle kahvaltılarda tüketilen hamur işi hem karaciğer yağlanmasına hem de gün içerisinde kan şekerinizin aniden düşmesine neden olabilir. Hamur işlerini özellikle aç karnına tüketmemeye dikkat etmelisiniz.  

Turunçgiller

Portakal ve mandalina gibi turunçgiller asit oranı bakımından fazlasıyla zengindir. Aç karnına tüketilen turunçgiller gastrit ve alerjik reaksiyonlara sebebiyet verebilir.

Muz

Özellikle diyet yapanların ya da sabah kahvaltısını atlayanların ilk tercihi muz yiyerek enerji kazanmak oluyor. Fakat aç karnına tüketilen muz kandaki magnezyum seviyesinin hızlı bir şekilde yükselmesine neden olmaktadır. Bu yükselme de kalbe zarar verebilir.

Armut

Armut, lif oranı en oldukça yüksek olan meyvelerden biridir. Armut aç karna tüketildiğinde bu lifler midedeki mukozaya zarar vermektedir.

İLİşKİLİ HABERLER Gece Tükettiğiniz Bu Besinler Vücudu Temizliyor

Gece Tükettiğiniz Bu Besinler Vücudu Temizliyor

Fazla Yağlı Besinler Tükettikten Sonra Bunları Yapın

Fazla Yağlı Besinler Tükettikten Sonra Bunları Yapın

Tükettiğiniz Besinler Mide Yanmasına Neden Oluyor

Tükettiğiniz Besinler Mide Yanmasına Neden Oluyor

Bu Besinler Beyni Öldürüyor

Bu Besinler Beyni Öldürüyor

İLİşKİLİ GALERİLER Unutkanlık Yaşıyorsanız Bu Besinleri Tüketin

Unutkanlık Yaşıyorsanız Bu Besinleri Tüketin

Bu Besinleri Bol Bol Tüketin! İşte En Sağlıklı Besinler

Bu Besinleri Bol Bol Tüketin! İşte En Sağlıklı Besinler

Bu Besinler Sandığınız Kadar Masum Değil

Bu Besinler Sandığınız Kadar Masum Değil

Bu Besin 30 Farklı Hastalığa Sebep Oluyor

Bu Besin 30 Farklı Hastalığa Sebep Oluyor

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.