DOLAR 32,4569
EURO 34,6514
ALTIN 2.391,20
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 20°C
Paz 20°C

Besinlerdeki Yüksek Şekere Dikkat!

13.06.2020
A+
A-

Şeker, insan vücudunun gereksinim duyduğu enerji kaynağıdır. Lakin hatalı tüketimde oldukça fazla zararları vardır. Yapılan araştırmalar artı şeker tüketiminin çoğu hastalığa sebep olduğunu söylüyor.

 FAZLA TÜKETİLEN ŞEKERLERİN SONUÇLARI

Uzmanların yapmış olduğu araştırma sonuçları göstermektedir oysa fazla tüketilen şeker yüksek tansiyondan diyabete yürek hastalıklarından kansere değin birçok hastalığa zemin hazırlamaktadır. Bunların başındaysa obezite, yüksek tansiyon, kalp hastalıkları ve kanser gelmektedir.

Son yapılan incelemeler, obezitenin en önemli nedenlerinden birinin şeker olduğunu ve şekerin yalnızca sevinç vermekle kalmayıp vücutta bağımlılığa da sebep olmaktadır.

BESİNLERDEKİ ŞEKER ORANLARI

Tükettiğiniz besinler şeker oranı epeyce fazladır. Vücudun bir güç kaynağı olan şeker, içten yollardan alınmayıp ölçüsüz kullanıldığında vücudumuza zarar verir. Araştırmalara göre pozitif şeker tüketimi; yüksek tansiyondan diyabete yürek hastalıklarından kansere dek birçok hastalığa zemin hazırlıyor.

Son araştırmalar, obezitenin en kayda değer nedenlerinden birinin şeker olduğunu, bir de şekerin sevinç vermekle kalmayıp bağımlılık da yarattığı ortaya çıkmıştır. Şeftalide 6.5 küp şeker oranında eşit kazanç. Ananastaki şeker oranı ise 2.5, üzüm ise 5 küp şekere eşit gelmektedir.

İLİşKİLİ HABERLER Buhar Uygulaması Faydalı mı?

Buhar Uygulaması Yararlı mı?

Unsuz Şekersiz Kurabiye Tarifi

Unsuz Tatsız Kurabiye Tarifi

Kanserde Beslenme

Kanserde Besin

Doğal Güzelliğin Sırrı Bal

Doğal Güzelliğin Sırrı Bal

İLİşKİLİ GALERİLER Sağlıklı Yaşamanın Sırları!

Dinç Yaşamanın Sırları!

Vücutta Yağ Yapan 5 Beslenme Hatası

Vücutta Yağ Yapan 5 Gıda Hatası

Evden Çıkmadan Yapabileceğiniz 5 Günlük Egzersiz

Evden Çıkmadan Yapabileceğiniz 5 Jurnal Çalışma

Yulaf Ezmesi İle Sağlıklı Atıştırmalıklar Nasıl Yapılır?

Yulaf Ezmesi İle Dinç Atıştırmalıklar Nasıl Yapılır?

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.