DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 18°C

Bebeklerde Otizm Belirtileri

13.06.2020
A+
A-

Gelişim bozukluğu olarak tanımlanan rahatsızlıkların içinde otizm, son derece ciddi bir hastalıktır. Bebeklerde otizm belirtileri ansızın çok şekilde kendisini gösterir. Bilhassa çocuk sahibi olan ya da düşünen kişilerin bu konuda bilgi sahibi olması şarttır. Buna dair hazırlamış olduğumuz haberin içinde birçok detaylar var.

Otizm Nedir?

Otizm, iletişim kurma, oynama ve bunun gibi bambaşka sosyal becerileri etkileyen ve gelişimin önünde koskocoman bir engel olan hastalıkların içinde öne çıkar. Ayrı nedenlerden nedeniyle görülür. Allah Vergisi gelmesi en göze çarpan özelliğidir. Bunun yanı sıra bir takım tehlike faktörlerine bağlıdır. Bunların içinde doğum gerçekleştirmiş annenin ihtiyar olması, doğum sırasında ortaya meydana çıkan birtakım komplikasyonlar, erken yapılan doğum sayılabilir.

Bebeklerde Otizm Belirtileri Nelerdir?

Bebeklerde otizm belirtileri genellikle 6 ile 12.aylar arasında ayrım edilir. Bunların başında bebeklerin çıkarmış olduğu son derece anlamsız olan bir takım sesler birincil sırada yer alır. Böyle durumlarda ayrıca annenin keza de babanın bir kesin olmama içinde olması gerekir. Bunun yanı sıra yine benzer zaman aralığında bazı bebekler sinyâl ederler. Daha bambaşka bir belirti olarak karşımıza meydana çıkan şey ise cevap verme konusunda yaşanan problemlerdir. Bu özellikle yaşı daha büyük olan bebeklerde görülen bir sorundur. Buna ek olarak dikkat eksikliği de çok sık görülür. Kolun çırpılması, oyuncakları belli bir sıra içinde sıraya koymak diğer belirtilerdir. Bebeklerde görülen otizm belirtileri söz konusu olduğu vakit hiçbir şekilde zaman kaybetmeden hemencecik bilirkişi olan bir doktor ile görüşmek şarttır.

12 Aydan Küçük Bebeklerdeki Belirtiler Nasıldır?

12 aydan küçük bebeklerdeki otizm belirtileri içinde gülümsememesi en bilinenlerin içinde uyarı çeker. Muhakkak göz teması yoktur Ayrı yüzlere ilgi göstermez. Bunun yanı sıra seslere her daim tepki vermediğini de tarif etmek lüzumlu. Özellikle bir kişi kadar ismi ile çağrıldığı vakit buna tepki vermez. Ayrıca dokunulmaktan hem de sarılmaktan hoşlanmaz. Konuşmanın erken olarak tanımlanmış belirtileri söz konusu değildir.

Bunlardan birisi veya birkaçı söz konusu olduğu zaman durumun önemli olduğunu göz önünde bulundurmak gerekir.

12 Aydan 24 Avuç Içi Kadar Olan Bebeklerde Nasıl Belirtiler Uyarı Çeker?

Bebeklerde otizm belirtileri yaş arttığı süre fazla daha farklı olabilir. Bir yaşından sonradan özellikle jest kullanımı konusunda koskocoman sorunlar vardır. Yani tasdik için başını sallayamaz. Ne hayır ne de evet için bunu yapamaz. Çevresindeki dünyaya karşısında genellikle çok büyük bir ilgisi olmadığından onları göstermek için nesne işareti yoktur. Hem sosyal hem de sözel olan becerileri kaybedilmiştir. Eğer 12 aylık dönem içinde bir babıldama yoksa ya da 24.aydan itibaren spontane tümce duyulmuyorsa yapılacak olan şey derhal bir doktora gitmektir.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.