DOLAR 32,3798
EURO 35,0589
ALTIN 2.326,60
BIST 9.114,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Benzin ve otogaz istasyonlarında zam kuyruğu!

20.11.2021
A+
A-

Sözcü Gazetesi’nden Fahrettin Öztürk’ün haberine göre uygulamaya konan zam öncesi Türkiye’nin çeşitli noktalarından otogaz ve benzin istasyonlarında kuyruk görüntüleri geldi.

DAVUTOĞLU: “MİLLET AKARYAKIT KUYRUĞUNDA ÇİLE ÇEKİYOR… HEMEN ACİL SEÇİM!”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, zamlarla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Her gün, her saat fakirleşiyoruz! Benzine, motorine, LPG’ye geceyarısı zam geliyor! Millet akaryakıt kuyruğunda çile çekiyor! İktidar üç maymunu oynuyor! Bu kirli düzen değişecek! Sandık gelecek, millet gereğini yapıp sizi gönderecek! Hemen acil seçim!” dedi.

KARAMOLLAOĞLU: “HER GÜN BİR ÖNCEKİ GÜNDEN DAHA PAHALI”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da zamlar konusunda yaptığı paylaşımda “Her gün bir önceki günden daha pahalı bir hayat yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

“ZAMMIN FATURASI VATANDAŞA ÇIKIYOR”

Sosyal medya hesabından zam kuyruklarıyla ilgili paylaşımda bulunan CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ise “Saray’da yaşayanlar yüzünden vatandaş kuyrukta! Zam öncesi Türkiye’nin her yerinde durum aynı. Yönetemiyorlar, zammın faturası vatandaşa çıkıyor. AKP iktidarı yüzünden Türkiye kuyrukta!” mesajını paylaştı.

2 AYDA LPG’YE 2 LİRA 12 KURUŞ ZAM

Ekim ayında 93 kuruş zamlanan LPG’ye 2 Kasım’da 49 kuruş, 16 Kasım’da 25 kuruş zam gelmişti.

Bugünkü 45 kuruşluk zamla son iki ayda LPG’ye yapılan toplam zam 2,12 TL oldu.

Benzin ve motorin gibi otogazda da özel tüketim vergisi (ÖTV) eşel mobil sistemi kapsamında sıfırlandığı için zamlar doğrudan pompa fiyatına yansıyor.

Zammın ardından litre fiyatı benzinde İstanbul’da yaklaşık 8,17’den 8,69’a, Ankara ve İzmir’de 8,25’ten 8,77’ye yükseldi.

Motorinde ise fiyat İstanbul’da 8,23’ten 8,73’e, Ankara ve İzmir’de 8,31’den 8,81’e yükseldi.

SÖZCÜ muhabiri de İstanbul’da Büyükdere Caddesi’nin Beşiktaş’a bağlı kısmı üzerinde bulunan bir benzin istasyonunda zam öncesi insan hareketliliğini gözlemledi.

“SAĞLIKÇIYIM, GEÇİNEMİYORUM, ZAM GELMEDEN ÖNCE YAKIT ALMAK İSTEDİM”

Gece saatlerinde istasyona gelen vatandaşlar zamlara ilişkin görüşlerini paylaştı.

Kerem Selamet (Fizyoterapist): “Artık diyecek bir şey bulamıyorum. Ülkede artık her şeye zam geliyor. Akaryakıt da bunlardan biri. Ekonomik olarak kötü bir gidişat var. Her şey halkın cebine yansıyor. Sosyal medyadan zamdan haberim oldu, zam gelmeden önce yakıt almak istedim. Sağlıkçıyım ve geçinemiyorum. Ülkede şu an da zaten sağlıkçılar da ekonomik zorluk çekiyor. Herkes ekonomik olarak bitmiş durumda”

“BİR AN ÖNCE SEÇİM OLSUN İSTİYORUZ”

Ali Sivri (Bina görevlisi): “Ekonomi mi kaldı. Ekonomi bemberbat. Zam geliyor her şeye. Gece yarısından sonra benzine zam geliyor. Onun için geldim. Zamdan önce depoyu doldurayım dedim. Ekonomi kötüye gidiyor. Bir an önce seçim olmasını istiyoruz. Düzelme olmasını umuyorum”

“YILDA BİR DEFA ZAM ALIYORUZ, HER ŞEYE GELEN ZAMLARLA GİDİYOR”

Yılmaz Şen: “Zam, ülkede sürekli olan bir şey. Tabi olmasını istemiyoruz. Ortada bir tutarsızlık var bu da bizi yoruyor. Zaten kazançlar belli. Yılda bir defa zam alıyoruz o da, her şeye gelen zamlara gidiyor, bu durum da bizi yoruyor. Bu düzelir mi bilmiyorum. Hükümetin değişmesi gerekiyor. Düzelmesi gerekiyor çünkü”

“ZAM ÖNCESİNDE DEPOYA ALABİLDİĞİMİ ALAYIM DEDİM”

Bahadır Bayram: “Zam geleceğini duydum. Öncesinde depoya alabildiğimi alayım dedim, depoyu dolduramıyoruz zaten. Her şey çok kötü. Bu adamı göndersinler. Daha mı kötü olacak, olsun. Bundan daha kötüsü olamaz zaten”

GENÇ SAĞLIK ÇALIŞANI: “20 LİRANIN PEŞİNE DÜŞTÜK”

Berkay Güven (Sağlık çalışanı): “20 liranın peşine düştük. Zam gelmeden depoyu fullemek için geldim. Burada sıra da bekledim. Ne olacak belli değil, 10 lira mı olacak anlamadık. Hemşireyim, aracıma yakıt alamıyorum. 3 bin lira para alıyorum. Aldığım para belli, günlük 16 saat çalıyorum, üstüne bir de 4 saat toplu taşımada mı geçireyim. O kadar saat çalışıp sadece 4 saat mi uyuyayım. Ülkeden bıktım. Kaçabilsem kaçacağım. Onun için de para lazım. Saplandık kaldık buraya. Bir an önce erken seçim gelsin, gidiyorlarsa gitsinler. Bir an önce seçim istiyoruz. 25 yaşındayım, 10 yaşımdan beri bunlarla büyüdüm, bir gün mutlu bir haber duymadım, benzine zam, ekmeğe zam. Öğrenci akbili sırf 57 lira diye gittim üniversiteye yazıldım. Burada millet biraz daha ucuza yakıt almak için sıraya giriyor, yan tarafta ‘Güven ve istikrar’ diyor. Ülke bu halde”

“YİNE ZAM GELİR”

İzzet Romano (Makine mühendisi): “Döviz kurundan belliydi zam geleceği. Epeydir zaten zam geliyor. Yani ekonomi nereye kadar böyle devam edecek bilemiyorum açıkçası. Mecburen benzini doldurmak zorundayız zam gelmeden, daha avantajlı olsun diye. Avantajlı da ne kadar avantaj tabi de. Döviz kurları yükseldikçe muhakkak yansıyacaktır. Artar, yine zam geleceğini tahmin ediyorum. Araba kullanmak da iyice zorlaşacak bu devirde”

AKP’NİN ‘GÜVEN VE İSTİKRAR’ SLOGANIYLA KARŞILAŞINCA TEPKİ GÖSTERDİLER

Gece saatlerinde istasyona akın eden vatandaşlar, istasyonun hemen yakınında AKP’nin ‘Türkiye İçin Güven ve İstikrar’ sloganı yazılı kamyonetiyle karşılaşınca, “Bu mu istikrar?” şeklinde tepki gösterdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.